Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ticaret Odasında, Gıda Hijyen Eğitimi gerçekleşti

Ticaret Odasında, Gıda Hijyen Eğitimi gerçekleşti

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bandırma Ticaret Odası arasında imzalanan protokol gereğince hijyen eğitimi düzenlendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Bandırma Ticaret Odası arasında imzalanan protokol gereğince "hijyen eğitimi" düzenlendi.
Ticaret Odası konferans salonunda, fırıncılık sektöründe çalışanlara yönelik düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan Oda Genel Sekreteri Serap Özdemir, şunları söyledi:
"2012/2 numaralı ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin 2 numaralı ekinin 10. maddesi, "Bu tebliğ kapsamında faaliyet gösteren gıda işletmeleri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlarlar" hükmü gereğince, fırınlarda, ekmek üretiminde, dağıtımında ve satışında çalışan, fırınların uzantısı olmayan ekmek satış yerlerindeki ekmek satışı yapan personelin genel hijyen eğitimi alması gerekmektedir. Bu kapsamda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Odamız arasında imzalanan protokole bağlı şekilde hijyen eğitimi düzenledik."
Ardından, "Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği Mevzuatı", "Temel Gıda Hijyeni" konularında, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri Meleknaz Duran, Beril Serter ve Nuri Ölçer, bilgi verdiler. Seminerin ardından gerçekleşen sınavda başarılı olanlara "Genel Hijyen Eğitim Sertifikası" verildi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli