Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı:

Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı:

?Erdek turizmi hiçbir zaman aç bırakmaz

Erdek Ticaret Odası Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Turizm Kurulu Başkanı Mimar F. Özlem Sarı, dokuz günlük bayram tatilini Erdek için nimet olarak gördüğünü belirtti. Erdek´te kişisel turizm yapanların, bayram tatilini beklediklerini vurgulayan Sarı, ?Erdek gibi küçük turizm yöreleri için dokuz günlük bayram tatilleri çok önemlidir. Bu tatilin, hem turizm işletmecileri, hem de esnaf açısından çok verimli geçeceğini düşünüyorum? dedi.
Yaz sezonu için ülke turizmi hakkında da düşüncelerini açıklayan Sarı, şunları söyledi:
?Rus uçağının düşürülmesinin, özellikle güney sahillerimizde ve Antalya´da ağır olumsuz etkiler yapacağı açıkça görülüyor. Önceki yıllarda turizminin yüzde 40´ını Rus ve Almanlar´ın oluşturduğu Antalya, hâlen boş. Turizmimizin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tüm önlemlerin de alındığı kanısında değilim. Bu arada, ?Her Şey Dahil´ uygulamasının da Antalya turizmine zarar verdiğini düşünüyorum. Bu çeşit uygulama, dünyada yalnız bizde var. Diğer ülkeler, ?Her Şey Dahil´i, bize göre çok daha esnek uyguluyorlar. Bu nedenle Erdek turizmini, bu ortam ve koşullarda daha şanslı görüyorum ve umutluyum. 

Bu arada Erdek´teki çay bahçelerinin de hizmete girmesiyle turizmde hareket ve canlılığın artacağını düşünüyorum. Erdek´te en kötü geçen sezonda bile turizm sektöründe bulunanların para kazandığına inanıyorum. Yani, Erdek turizmi asla aç bırakmaz.?
Erdek Ticaret Odası Başkanı Özlem Sarı, turizm için yaratılmış bir bölge olan Erdek´e ve yöresine sanayi tesisleri sokulmaya çalışılmasını anlamadığını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli