Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu Sona Erdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK), ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen ?´Uygulamalı ve Sertifi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı´na bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM), Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (BALMEK), ve Burhaniye Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen ?´Uygulamalı ve Sertifikalı Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu´´ Burhaniye İlçesindeki Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi´nde gerçekleştirdi.
İlk gün Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mekin Tüzün tarafından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu´na ve Milletvekili Ali Aydınlıoğlu´na, Çiftçi Eğitim Merkezi´nde yapılan çalışmalar ve verilen eğitimler hakkında bilgiler verildi.
Kursa 19 farklı ilden farklı meslek gruplarına sahip eczacı, doktor, biyolog, veteriner hekim olmak üzere toplam 120 kursiyer başvurdu. İki grup halinde 9 gün sürecek olan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Kursu alanlarında uzman Ziraat Mühendisleri ve Uzman Biyologlar tarafından arazide uygulamalı olarak kurs verildi.
Verilen eğitimler tarlada tohum ekiminden ürünün son hasadına kadar en ince ayrıntısına kadar kursiyerlere anlatıldı. 9 gün sonunda verilen sertifikalar sayesinde Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ve Milli Emlak arazileri üzerinde proje sundukları takdirde faydalanabilecekleri gibi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi Projesi´nden de yararlanabilecekler. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false