Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

THK'dan İnönü tesislerine gezi

THK

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şubesi tarafından Eskişehir'e bağlı İnönü ilçesinde bulunan THK tesislerine inceleme gezisi düzenlendi. THK Balıkesir Şube Başkanı Ali Ekber Tuncay'ın başkanlığında gerçekleşen geziye Altıeylül ilçesine bağlı bazı muhtarla

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şubesi tarafından Eskişehir'e bağlı İnönü ilçesinde bulunan THK tesislerine inceleme gezisi düzenlendi. THK Balıkesir Şube Başkanı Ali Ekber Tuncay'ın başkanlığında gerçekleşen geziye Altıeylül ilçesine bağlı bazı muhtarlar ev kadınları öğrenciler katıldı.
Bir gün konaklamalı olarak gerçekleşen gezi programında yer alan bazı gösteri uçuşları hava muhalefeti nedeniyle iptal edilirken, THK İnönü havacılık eğitim merkezi müdürü Osman Köşker konuk ziyaretçileri okulun Türkiye'de halen en büyük tesis özelliğini taşıdığını belirtti Kendilerinden başka Antalya Karain Erzincan ve Sinop'ta da tesislerin bulunduğunu ifade eden Köşker, okulun ana temasının yamaç paraşütünü sevdirip ülke genelinde sporcular ve öğretmenler yetiştirmek olduğunu açıkladı.
Programda yer alan bazı gösteri uçuşları hava muhalefeti nedeniyle iptal edilirken, İnönü tesisinde görevli bulunan öğretmenler ve görevliler Balıkesir'den gelen konuklara tesislerde sürdürmekte olan aktivitelerle ilgili olarak bilgi sundular.
İnönü Karargahı konukları büyüledi
Bu arada 1925 yılında M. Kemal Atatürk'ün emriyle ilk önce Türk Tayyare Cemiyeti adı altında kurulan daha sonra ise Türk Hava Kurumu adı verilen İnönü ilçesinde diğer önemli bir tesis ise Türkiye'nin 3. Cumhurbaşkanı olan rahmetli İsmet İnönü'nün kurtuluş savaşında karargah olarak kullandığı ev daha sonraları özel eşyaları, kullanılan silahlar ve bazı fotoğrafların yer aldığı müze ev konumuna getirildi. Kapısında Kültür Bakanlığı Anıtlar ve Müzeler Müdürlüğü İnönü savaşları ve karargah müzesi levhası bulunun bu mekan ahşap bir yapı özelliğini taşırken içerisinde ise görülmeye değer eserlere ev sahipliği yaptığı gözlendi.
Eskişehir'de Osmanlı'nın ayak izleri
Öte yandan, etkinliğin 2. gününde İnönü'ye 40 km mesafede bulunan Eskişehir ilini görenlere özellikle yeni ile eskinin bir sentezini sunuyor özellikle kent merkezinin en ihtişamlı mekanlarının bulunduğu odun pazarındaki aslına uygun bir şekilde restore edilen evler yapıldıkları zamandan bu zamana aynı görkemliklerini koruyarak izleyenlerini adeta büyülüyor.
Balıkesir Ekspres



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli