Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

THK, Kağıt Model Uçak yarışması düzenliyor

THK, Kağıt Model Uçak yarışması düzenliyor

Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi tarafından ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik Kâğıt Model Uçak Yarışması düzenleniyor.

Türk Hava Kurumu (THK) Bandırma Şubesi tarafından ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine yönelik Kâğıt Model Uçak Yarışması düzenleniyor.
Türk Hava Kurumu Bandırma Şubesi Başkanı Varol Memişler düzenlediği basın toplantısıyla yarışma hakkında bilgi verdi.
Kağıt Model Uçak yarışmasının Bandırma´da ilk kez düzenleneceğini açıklayan Memişler ?Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım böylesi bir etkinliği Bandırma´da düzenlemekten sonra derece mutluyuz, onurluyuz. Öğrencilerimiz için iyi bir sosyal proje olduğunu düşünüyoruz. Milli Eğitim Müdürü ve Kaymakamımıza konuyu ilettiğimizde bu yarışmayı Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme (BENGİ) Projesi kapsamında almayı teklif ettiler. Yaklaşık 3 aydır bu proje devam ediyor. Okullarımızda öğrencilerimizden büyük ilgi var. Bu konuda bizlere destek veren öğretmenlerimize ve idarecilerimize de teşekkür ediyoruz? dedi.
Yarışma finalinin 24 Nisan 2019 günü saat 11.00´de Bandırma Ortaokulu Spor Salonu´nda yapılacağını belirten Memişler ?66 öğrencimiz finalde yarışacak. Amacımız; çocuklarımızın araştırmaya sevk etmek, el becerilerinin artması, birlikte iş yapma ve yaratıcılıklarının gelişmesini hedefliyoruz. Öğrenciler uçaklarını orada hazırlayacaklar. THK logolu A4 boyutuna bir kâğıt vereceğiz ve 5 dakika süre içerisinde uçaklarını hazırlayacaklar. İki hakları olacak ve en uzağa uçan uçağın sahibi birinci olacak. Yarışmada dereceye giren 12 öğrenciler altın ile ödüllendirecek. Yarışma için her çocuğumuza bir anı tişörtü hediye edeceğiz. Ayrıca tüm çocuklarımıza birer model uçak kiti hediye edeceğiz. Amacımız çocuklarımıza havacılığı sevdirmek ve Türk Hava Kurumu´nu daha iyi tanıtmak.? diye konuştu.
Haber : Ahmet Pesin



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı