Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TGC´nin yayın organıydı

TGC´nin yayın organıydı

?Bizim Gazete? yayınını noktaladı

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin (TGC), 10 Haziran 1995 tarihinden bu yana yayınlamaya başladığı günlük BİZİM GAZETE, yayın yaşamına son verdi.
9 Haziran 2018´de çıkan son sayısıyla okurlarına veda eden Bizim Gazete ile ilgili ?veda? mesajı yayınlayan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, şunları söyledi:
?Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin, 10 Haziran 1995 tarihinden bu yana yayınlamaya başladığı günlük Bizim Gazete´nin, elinizdeki son sayısıyla yayın hayatı son buluyor.
Türlü güçlükler altında yaşatmaya çalıştığımız gazetenin, mali darboğazdaki durumu dolayısıyla böyle bir karara varmak, benim de, yönetim kurulundaki arkadaşlarımın da en güç aldıkları kararlardan biri oldu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti´nin önceki başkanlarımızdan Nail Güreli ile başladığımız bu serüvenin, değişik yıllarda hepimiz birer parçası olduk. Haber yaptık, köşe yazdık, sanat sayfasını hazırladık. Ve de cemiyetimizin kıdemli üyeleriyle yaptığımız röportajlarla tarihe not düştük. Özellikle 2007´den bu yana basın üzerinde yoğunlaşan baskılar nedeniyle cezaevine düşen gazeteci arkadaşlarımızın yanında olduk. Cezaevinde yaptığımız görüşmeleri gazete sayfalarına yansıttık. Arkadaşlarımızın dışarıya açılan sesi olmayı başardık.
Bizim Gazete, bir aile yuvası halinde başladı. Elbette bu veda yazısında benim ve arkadaşlarımın çektiği birtakım sıkıntıları burada anlatmak ne yeri, ne zamanı. Buna karşılık hiçbir çıkar gözetmeden Bizim Gazete´ye destek amaçlı yazı yazan, karikatür yapan, haber üreten meslektaşlarımıza ise sonsuz şükranlarımız var. Gönül, Bizim Gazete´nin daha nitelikli bir biçimde yaşamını sürdürmesini isterdi. Ne ki, yaşanan dönem buna olanak vermiyor. Eleştirel gazeteciliğin yapılmadığı, nesnel haberciliğin yerine getirilemediği, düşünceyi ifade özgürlüğünün kullanılmadığı, sansürün ve oto sansürün yaygınlaştığı ortamlarda saygın gazetecilik yapmanın olanakları ortadan kalkıyor.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bu kararı, yazımın başında da vurguladığım gibi üzülerek aldık. Ama bu kararı almaya da mecburduk. Gazeteye katkı veren bütün arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.
Umarız gelecekte, daha iyi günlerde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Bizim Gazete´yle yeniden karşınızda olur. Bu açıdan genç arkadaşlarıma, meslektaşlarıma güvenim sonsuz.
Saygılarımla.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: yayın organıydı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli