Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TGC: TRT´de başlatılan personel kıyımı kabul edilemez

TGC: TRT´de başlatılan personel kıyımı kabul edilemez

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla sorumlu TRT kurumunda iktidarın başlattığı personel kıyımını kabul edilemez bir uygulama olarak niteledi.

TGC Yönetim Kurulu´nun yaptığı açıklamada ?Uygulamanın TRT´nin birikimli, deneyimli prodüktör, editör, muhabir, kameraman ve spikerleri de kapsaması, yıllardır siyasetçilerin müdahaleleriyle halkın sesi olmaktan çok iktidarların sesi haline gelen TRT´nin elde kalan değerlerinin de yok edileceğini göstermektedir? denildi.
Kanun Hükmünde Kararname kolaylığına dayanan iktidarın, TRT personeli üzerindeki baskıcı girişiminin durdurulması talep edilen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti açıklamasında daha sonra şu görüşlere yer verildi:
?Türkiye´de uzunca bir süredir basın ve yayın özgürlüğü sınırlanmış bulunuyor. Düşünceyi ifade özgürlüğünün önüne konulan engellerle kamuoyunun haber alma, bilgilenme hakkı gasp ediliyor. Yazılı ve görsel medyada oluşturulan baskılar yüzünden toplumda sağlıklı bir haber alışverişi oluşmamaktadır. Bu durum gerçeğe dayanmayan haber ve yorumların ortalıkta dolaşmasına neden olmaktadır. Büyük çoğunluğu Cemiyetimizin de üyesi olan TRT personelinin içinde hala varlığını koruyan çok değerli prodüktör, muhabir, editör, kameraman ve spiker arkadaşlarımız görev yapmaktadır. Bu meslektaşları TRT kurumundan ayırmaya yönelik her türlü baskıya karşı olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ayrıca şunu da unutmamak gerekir ki, siyasetçilerin bitmez tükenmez baskılarına karşı şimdiki haliyle bile TRT, özel radyo ve televizyonlardan çok daha kültürlü, halkı bilgilendirici haber ve programlar ortaya koyabilmektedir. Bir an önce bu büyük yanlıştan dönülmesi en büyük dileğimizdir.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli