Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TGC Hürriyet´e yapılan saldırıyı kınadı

TGC  Hürriyet´e yapılan saldırıyı kınadı

"Hürriyet´e yapılan saldırı medyayı sürekli hedef göstermenin sonucudur"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Hürriyet Gazetesi´ne dün gece yapılan taşlı, sopalı saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı. TGC Yönetim Kurulu´nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:

"Düşünceyi ifade özgürlüğünü benimsemekte zorlanan siyasilerin gazeteleri ve gazetecileri sürekli hedef göstermeleri Türkiye´de basın özgürlüğü konusundaki endişeleri giderek büyütmektedir. Son olarak dün gece yarısı Hürriyet Gazetesi önünde toplanan bir grup tekbir getirerek Hürriyet Gazetesi´ni tehdit etmiş, taşlı, sopalı saldırıda bulunmuştur.
Gazetecileri ve gazeteleri korumak devletin bir başka deyimle iktidarın sorumluluğudur. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek de mümkün değildir.
Cumhurbaşkanı´nın ve geçici iktidarın her türlü sorunun kaynağını gazetecilerde araması toplumsal barışın bozulması için tehlikeli bir yol açmıştır. Kısa zamanda bu yoldan dönülmesini bekliyoruz. Hürriyet Gazetesi´ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Hürriyet Gazetesi´ne ve çalışanlarına ´geçmiş olsun´ diyoruz.

Medya kuruluşlarına ve gazetecilere yönelik saldırıyı yapanlara karşı bugüne kadar sürdürülen ´cezasızlık´ tavrının bu son olayda artık uygulanmayacağını umuyoruz.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ´bağımsız ve bağlantısız´ basının bu tür baskılardan yılmayacağını, kamuoyunun özgürce gerçekleşmesi için uğraş vermeye devam edeceğini hatırlatır ve geçici iktidarla parlamentoyu sorumlu davranmaya davet eder."



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli