Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TGC Genel Sekreteri Güneş: ?Gazetecilerin dayanışmaya ihtiyacı var?

TGC Genel Sekreteri Güneş: ?Gazetecilerin dayanışmaya ihtiyacı var?

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, ?Medyada yayın yasakları, hayatın parçası durumuna geldi? dedi.

 TGC il temsilcileri için İstanbul´da düzenlenen ?39. Medya Eğitim Semineri?nde, ?Gazetecilikte Dayanışma? konusunda düşüncelerini açıklayan Güneş, yayın yasaklarının, halkın doğruları ve gerçekleri öğrenme hakkı adına aleyhine, siyasi iktidarın ise lehine işlediğine dikkat çekerken, şunları söyledi:
?İktidar, başta Anadolu Ajansı ve TRT olmak üzere birçok kurumun haberlerini, basın danışmanları aracılığıyla kontrol edip, kamuoyuna öyle yansıtıyor. Cumhurbaşkanlığı uçağında da durum aynı. Oradan da haberler, basın danışmanı ayarlı şekilde kamuoyuna iletiliyor.?
Gazeteciliği korumanın yolunun, muhabiri koruyup, sahip çıkmaktan geçtiğine işaret eden Güneş, şöyle konuştu:
?Bugün, gazeteciler olarak her zamankinden fazla dayanışmaya ihtiyacımız var. Son dönemlerde 100´e yakın arkadaşımız gözaltına alındı. 31 arkadaşımız hâlen cezaevinde. Artık yabancı gazeteciler bile gözaltına alınıyor. Cumhurbaşkanına hakaret, terör propagandası yapmak, şiddeti teşvik etmek ve devlet sırrını açığa vurmak gibi suçlamalar icat edildi. Bugünkü siyasal iktidar, gazeteciye devlet memuru gözüyle bakıyor. Türkiye, basın özgürlüğünde, dünyada 149. sıraya indi.?
Bugün, 7 binin üzerinde gazetecinin işsiz olduğunu vurgulayan Güneş, TGC´nin, 4 binin üzerinde üyesiyle mücadelesini sürdürdüğünü sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli