Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TGC: Demokrasiye müdahale kabul edilemez

TGC: Demokrasiye müdahale  kabul edilemez

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşananların basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, medyada çok sesliliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyd

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirterek, yaşananların basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün, medyada çok sesliliğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekti.
TGC Yönetim Kurulu´nun açıklamasında şu görüşler yer aldı:
"Türkiye darbelerden büyük zarar görmüş bir ülkedir. 15 Temmuz Cuma gecesi yapılan darbe girişimine, gazeteciler ve medya kuruluşları toplumun tüm kurumlarıyla birlikte karşı durmuştur.
Darbe girişiminde TRT´ye yapılan müdahale sırasında özel televizyonlar yayına devam etmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi´nin ve partilerin mesajlarının halka ulaştırılmasını sağlamışlardır. Ayrıca bu olay sırasında TRT´nin yanısıra CNN Türk ve Hürriyet, darbeciler tarafından basılmıştır.
Yaşanan bu olaylar, medyada çok sesliliğin, basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Darbe girişiminin engellenmesinde medyanın önemli bir rolü olmuştur.
Biz Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın, güvenlik güçlerimizin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralananlara, darbeciler tarafından basılan TRT, CNN Türk ve Hürriyet gazetesi çalışanlarına "geçmiş olsun" diyor, parlamenter demokrasiye müdahalenin kabul edilemez olduğunu, demokrasiye karşı her türlü girişimin karşısında olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun dikkatine sunuyoruz." Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli