Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

TERÖRÜN SONA ERMESİ İÇİN ASKERE BİLE GİDERİZ

TERÖRÜN SONA ERMESİ İÇİN ASKERE BİLE GİDERİZ

Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC), son haftalarda artan terör olayları nedeniyle bölgedeki tüm basın mensuplarının ortak çağrısının sesi oldu ve açıklamada bulundu.

Kuzey Ege Gazeteciler Cemiyeti (KEGC), son haftalarda artan terör olayları nedeniyle bölgedeki tüm basın mensuplarının ortak çağrısının sesi oldu ve açıklamada bulundu.
KEGC Yönetim Kurulu Başkanı Serhat B. Şenkökçü ve ikinci başkan Hakan Firik, hemen hemen her gün yaşanan hain terör saldırıları neticesinde kahraman Mehmetçiklerin şehit düşmesinden dolayı basın mensuplarının da büyük üzüntü içerisinde olduğunu bildirdi. Terörle mücadeleye destek olabilmek için bölgedeki çok sayıda basın mensubunun yeniden askere gitmek istediklerinin vurgulandığı yazılı açıklamada, "Ülkemizdeki tüm güvenlik güçleri tarafından uzun zamandır amansız bir biçimde mücadele edilen hain terör örgütü PKK, son haftalarda çok sayıda Mehmetçik`imizi şehit etmiş, çok sayıda askerimizi yaralamış, KCK adını verdikleri şehir içi yapılanmalarıyla polislerimizi şehit ederek, sivil vatandaşlarımızın canlarına kıymıştır. Hemen hemen her gün ocaklara ateş düşer, çatışmalar ve hain tuzaklar neticesinde şehit haberleri okur hale geldik. Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK), kanlı terör örgütü PKK karşısında gösterdiği cansiperane, amansız mücadeleyi görüyor ve kendilerine manevi destek olmaktan öte gidemiyoruz. Genelde Doğu bölgelerinde yaşanan terör saldırıları neticesinde şehit olan Mehmetçiklerimizin bazıları Kuzey Ege Bölgemizin illerinden asker ocağına katılmıştı. Terörün acı yüzünü defalarca gören bölgemizde, şehit cenaze törenlerine haber yapmak için katılan basın mensuplarımız, acıları bizzat şehit yakınlarıyla birlikte paylaşıyor, her törende de teröre karşı öfkeleri bir kat daha artıyor. Terör örgütünün kanlı eylemler gerçekleştirdiği bölgelerde de, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmek gibi önemli bir kamu görevi ifa eden, zaman zaman canlarını büyük tehlikelere atarak çalışan meslektaşlarımız, terörün o acı yüzünü bizzat hissetmektedir. Bu bakımdan, basın mensupları terörün kanlı yüzünü daha net görmektedir ve yaşanan olayları haber haline getirip, kamuyu bilgilendirme görevinden başka bir şey yapamamaktadır. KEGC yöneticileri olarak diyoruz ki; Şanlı TSK`nın 24 saat görevi başındaki tüm birliklerine katkı sağlamak, terörün kökünü kurutmak için verilen amansız mücadeleye elimizden geldiği kadarıyla destek olmak için, ordumuzun hangi kademesinde olursa olsun görev yapmaya hazırız. Bu duygulara sahip olan bölgemizde çok sayıda basın mensubu mevcuttur. Fotoğraf makinelerimizi, kameralarımızı bırakıp, silah altına alınmaya hazırız. Bizi de askere alın ve PKK terörünün kökünü hep birlikte kurutalım. Artık şehit cenaze törenlerinde şehit anaları ile birlikte gözyaşı dökmek istemiyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı günleri atlatmasına yardımcı olmak için hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Vatanı uğruna gözünü kırpmadan şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize yüce Allah`tan rahmet, yakınlarına sabır, güç ve başsağlığı diliyoruz. Bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmedi ve yetmeyecektir" denildi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli