Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

?Teröristler yürüsün? diyen Bakan Tüfenkci´ye CHP´li Akın´dan çok sert yanıt

?Teröristler yürüsün? diyen Bakan Tüfenkci´ye CHP´li Akın´dan çok sert yanıt

Yol yapmak devletin asli görevidir ve bu haktan millet eşit yararlanı

?Yolları millet için yapıyoruz, teröristler yürüsün diye değil? diyen Gümrük Bakanı Tüfenkci´ye CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ?Araştıralım görelim, milletin yolunu milletin vergileriyle mi yoksa düğün takılarınla mı yaptırdın? Yol yapmak devletin asli görevidir ve bu haktan millet eşit yararlanır. Devletin yolunda ?Büyük Milletin´ temsilcileri yürümeyecek de hangi milletin temsilcileri yürüyecek? Devletin yolunda yürümek tüm milletin hakkıdır. Devletin yolunu partinizin yolu mu sandınız, sizden olmayanı yürütmeyeceksiniz? diye yanıt verdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci´nin Erzincan´ın Kemaliye İlçesi´nde Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri´nin açılış töreninde yaptığı konuşmasında Adalet Yürüyüşü´nü kast ederek ?´Yol, yapıyoruz teröristler yürüsün diye değil´´ sözleriyle ilgili araştırma önergesi verdi.
Akın, araştırma önergesinde şunları kaydetti: ?Erzincan´ın Kemaliye İlçesi´nde Uluslararası Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları Şenlikleri´nin açılış töreninde konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde başlayan Adalet Yürüyüşü hakkında konuşmuştur. Konuşmasında; ?Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. Biz köprüler yapıyoruz gönülleri birleştirelim´ diye. Biz yollar yapıyoruz ´millet yürüsün´ diye. ´Kemaliyeli yürüsün´ diye. ´Erzincanlı yürüsün´ diye, ´Malatyalı yürüsün´ diye. Yol yapıyoruz, ´teröristler yürüsün´ diye değil. ´Teröristleri kurtarmak için yürüyelim´ değil, ´milleti kurtaralım´ diye yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz inşallah" demiştir. Toplantı ve yürüyüş hakkı Anayasamızın 34. Maddesinde düzenlenmiş ve anayasal güvence altına alınmıştır. Bakanın bu açıklaması anayasanın ilgi maddesine aykırı olduğu gibi demokrasinin en önemli ayaklarından biri olan itiraz hakkını da göz ardı etmektir. Eğer bir ülkede muhalefet rahatça itiraz edebiliyor, protesto eylemlerini yapabiliyorsa ancak o zaman demokrasiden söz edilir. Bakan açıklamasında Adalet Yürüyüşü ´ne katılan herkesi terörizmle suçlamaktadır. Demokratik bir ülkede vatandaşlar bir başka siyasi partiyi destekleyebilir, bir başka siyasi eğilimde olabilir ve bir başka siyasi partinin iktidarını isteyebilir. Bu yürüyüşün de en önemli amacı olan adalet isteyebilir. Bu istekler demokratik yollardan istendiği sürece hiçbir hukuki sorun yoktur. Bakan Adalet Yürüyüşü´nü hedef alırken yürüyenlerin arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin de olduğunu unutmuştur. Bu Büyük Millet´in temsilcileri yürümeyecektir de hangi milletin temsilcileri yürüyecektir? Bakan´ın sözlerinde haklı olduğu tek nokta bu yürüyüşte Erzincanlı, Kemaliyeli ve ülkemizin dört bir tarafından vatandaşımızın yürüdüğüdür. Bakan Bey´in açıklamaları Anayasa´nın eşitlik ilkesine de aykırılık teşkil etmektedir. Anayasamıza göre her Türk Vatandaşı haklardan eşit olarak yararlanmalıdır. Yolların kullanılması da ulaşım hakkının bir parçasıdır ve engellenemez bir haktır. Sayın Bakan bu yolları kendi düğününde takılan takılarla mı yaptırmıştır? Eğer yollar düğünde takılan takılarla yapıldıysa miktarın tespit edilerek bütçeden Tüfenkci´ye takı paralarının iade edilmesi gerekmektedir. Bu konu hakkında Anayasanın 98, TBMM İç Tüzüğünün 104 ve 105. Maddeleri uyarınca bir Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli