Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Termik santrale daha şiddetli eylem

Termik santrale daha şiddetli eylem

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu aylık olağan toplantısını yaptı.

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu aylık olağan toplantısını yaptı.
Erdek Serhat İlleri Sosyal ve Kültürel Dayanışma Derneği´nde bir araya gelen "Erdek Körfezi Dayanışma Platformu" olağan toplantısı gerçekleştirildi.
Saat 16.00-18.00 arasında gerçekleşen olağan toplantıda, Erdek Körfezi´ni yakından ilgilendiren Bandırma-Edincik sahiline yapılması planlanan termik santrale karşı eylemlerinin artırılması kararı alındı.
Toplantıda, termik santralin yapılmaması yönünde başlatılacak eylem sayısının artırılmasının yanı sıra Erdek´te düzenlenecek festivallerde ve kutlanacak önemli günlerde yapılacak etkinlikler için de görüş alışverişinde bulunuldu.
Kurucu 9 çevre derneği tarafından oluşturulan ?Erdek Körfezi Çevre Platformu? aylık olağan toplantısında, kurumsal ve bireysel katılımlarla platformun sayısal çoğunluğunun artırılması kararlaştırılırken, yeni katılımlarla platform meclisi oluşturularak, çevresel konulu ses getirici daha kalabalık katılım sağlanması yönünde ortak görüşe varıldı.
Platform, Balıkesir Körfez, Sinop ve Kadıköy´de yapılacak etkinlik ve eylemlere katılma kararı alırken, 5 Mayıs Hıdrellez, 1 Mayıs İşçi Bayramı için kutlama programı taslağı hazırlandı.
Toplantının sonunda ?Bandırma-Erdek El Ele? sloganı ile çevre sevdalısı gönüllülerinin bir araya getirilerek çevre olumsuzluklarına karşı daha etkin mücadele yapılması kararı alındı.
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false