Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Termal su hakkında halk bilgilendiriliyor

Termal su hakkında halk bilgilendiriliyor

Sındırgı halkına, kahvehanelerde termal sular hakkında bilgi veriliyor.

Sındırgı halkına, kahvehanelerde termal sular hakkında bilgi veriliyor.
Sındırgı İlçesinin 25 yıllık özlemi sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Arif Uslu ile birlikte kahve toplantıları yaparak vatandaşlara bilgi verildi.
AK Partinin adayı Ekrem Yavaş’ın 30 Mart’ta belediye başkanı seçilmesinin ardından, 6 ayda 15 kilometrelik isale hattı tamamlanarak ilçeye termal su getirildi. Sıcak su aboneliği, sıcak su kullanım ücreti gibi vatandaşların merak ettikleri konular hakkında bilgilendirme yapmak için kahvehane toplantılarına başlandı.
Toplantıya Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Amirleri, Sındırgı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir ve Genel Müdürü Arif Uslu ve vatandaşlar katıldı.
Sıcak su bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Demir yaptı.
Demir, “Bugün 25 yıldan beri hayalini kurduğumuz sıcak suyun şehre gelmesini, bundan sonra neler yapılacağını, neler yaşanılacak ve bundan sonra siz Sındırgı ilçesinde bu hizmetten nasıl faydalanacaksınız? bunların hepsini konuşmak için buradayız. 25 yıllık özlem 3 Kasım itibarıyla Sındırgı’da artık son buldu. Büyük bir hayaldi hepimiz için. Dünyadaki ve Türkiye’deki en zorlu 23 kilometrelik hattı Sındırgı Belediyesinin önderliğinde Türkiye’de 21 jeotermalle ısınan il ve ilçenin arasından tek bir özel firma olarak yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Yıllardır hayali kurulan jeotermal suyun ilçeye getirilmesiyle bir hayalin gerçekleştiğini işaret eden Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “Hayaldi gerçek oldu. Birileri düşündü birileri hayal etti hepsinin emeği var. Rabbim bize nasip etti emeği geçenlerden Allah razı olsun. Projenin maliyeti 22 milyon lira. Bugün bu jeotermal firması tam 12 milyon lira para harcadı. Ama bundan sonra olması gereken hadise Allah bize bu nimeti verdiyse kıymetini bilelim eve alalım sera yapalım. O konfor lüks olabilir. Bu su ısınmada kullanıldıktan sonra seralara gidip oralarda ekonomiye dönüşmesidir. Gündemimizi değiştirmek gündemimizi para kazanacak işler yapmamız gerekiyor. Sıcak su geleli bir ay oldu bir ayda gelen yatırımcı sayısı beş yıl görev yaptığım dönemden fazla. Bakış açımız bundan sonra bu termal suyun kullanılarak ekonomimizde para kazanacak işler haline gelmesini sağlamak gerekiyor. Onun için bize bu konuda destek verin yardımcı olun. El birliğiyle Sındırgı’yı geliştirelim. İnşallah ekonomimize çok artısı olacak termal suyun” diyerek sözlerine son verdi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false