Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı

Erdek Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün yapıldı. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 ve 21. maddeleri gereğince toplanan belediye meclis toplantısına, CHP'li 10, AK Partili 5 olmak üzere meclisin tüm üyeleri katıldı.

Erdek Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı dün yapıldı.
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20 ve 21. maddeleri gereğince toplanan belediye meclis toplantısına, CHP'li 10, AK Partili 5 olmak üzere meclisin tüm üyeleri katıldı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı'nın, başkanlığını yürüttüğü meclis toplantısında 2'si ek olmak üzere toplam 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Gündemin ilk maddesinde Erdek Belediyesi Norm Kadro Cetvelinde unvan değişikliğine gidilmesi yer alıyordu. Bu madde oy birliği ile kabul edildi.
Gündemin ikinci maddesinde, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesi m bendi gereğince, belediyede kurulan müdürlükleri belirleyecek yönetmeliklerin hazırlandığı üyelere aktarıldı. Bu yönetmeliklerin meclis üyelerine verilerek, üyelerce 1 ay sürece incelenerek bu konunun Ağustos 2014 ayı meclis toplantısında görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
3. gündem maddesinde, ilçede aynı sektörde faaliyet gösteren esnafın çalıştırdığı işyerinin adresini değiştirdiğinde, belediyeden yeniden işyeri açma ve çalışma ruhsatı alıp almaması konusu oluşturuyordu.
Meclis üyelerinin, bu konuyla ilgili açıkladığı görüşleri sonrasında, ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesi 4. fıkrasında, işyerinin başka bir adrese nakledilmesi halinde yeniden ruhsatlandırılması esastır' uyarısı çerçevesinde, işletmenin faaliyet konusu değişmediği sürece adres değişikliğinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı yenilenmesinde gelirler tarifesinde belirlenen ruhsat tarifesinin ¼' i oranında ücret alınması oy birliği kabul edildi.
Erdek Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce, fabrika vb büyük alana sahip resmi ve özel alanların, ilaçlanması talebi gelmesi halinde ilaçlama bedelinin bu kurumlardan ücretler tarifesine göre alınması oy birliği ile kabul edildi.
Erdek Belkıs Mahallesinde mülkiyeti belediye ye ait bir taşınmazın satışının yapılabilmesi için Belediye Başkanı ve Encümene yetki oy birliği ile verildi.
6. gündem konusu, Belkıs Mahallesinde yer alan fıstık çamı ekili 480 dönüm alan oluşturuyordu.
Erdek Belkıs Mahallesi özel ağaçlandırma projesine ait taahhüt senetlerinin, saha izin olurlarının, saha izin tutanaklarının, kredi verilmiş ise borçlanma senetlerinin, saha izin olurlarının, saha teslim tesellüm tutanaklarının, kredi verilmiş ise borçlanma senetlerinin, hibe verilmiş ise hibe taahhüt senetlerine ilişkin işlemlerin yenilenmesi için belediye başkanlığı adına imza yetkisini içeren bir kişiye yetki belgesi verilmesi görüşüldü.
Yapılan görüşmeler neticesi, konuyla ilgili resmi kurumlarla detaylı yazışmalar yapıldıktan sonra, edinilen bilgilere göre bu konunun Ağustos 2014 ayı meclis toplantısında görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.
Gündemin 7 ve 8. maddelerinde Turan ve Doğanlar Mahallelerine ait mülga Ocaklar Belediye Başkanlığı'nca onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve 1/5000 ölçekli nazım imar planlarının incelenmek üzere İmar Komisyonuna oy birliğiyle gönderilmesi kararı alındı.
9. gündem konusu, Ocaklar Mahallesinde bir vatandaş tarafından Erdek Belediyesi'ne verilen dilekçe ile şahsına ait taşınmazının yola bağlantının sağlanabilmesi için imar yolunda kalan başka parsel taşınmaz hakkında ve cephe hattına denk gelen imar cephe hattı, incelenmek üzere oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi.
Toplantıda oy birliğiyle gündeme alınan EK- 1 gündem maddesine geçildi. 
Bu madde de, meclise 2 yedek katip üyenin seçimi yapıldı. Kapalı yapılan oylama sonucu CHP'li üye Şükrü Talaş ile AK Partili üye Ali Ertek aldıkları 16'şar oyla yedek katip üyeliğe seçildiler.
Gündemin EK-2 maddesi ise, % 95 hissesi belediyeye ait Erdek Grup İnsan Kaynak. Yön. Nak. Turizm Akaryakıt İnş. Taah. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.'ndeki % 5'lik hissenin Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı'na devredilmesine, AK Partili üyeler çekimser kalırken, bu gündem maddesi CHP'li üyelerin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildikten sonra toplantı sona erdi.
Haber : Taygun Ertan




Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli