Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Temizlik ihalesine katılan olmadı

Temizlik ihalesine katılan olmadı

Temizlik işlerini yeniden belediye üstlendi

Erdek Belediyesi, yeni dönem için açtığı ihaleye katılan olmayınca ilçenin temizlik işini kendi olanaklarıyla yürütme kararı aldı.
Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, vatandaştan, ?Çevre Temizlik Vergisi? ismi altında ayda toplanan tüm paranın sadece 250 bin lira, temizlik firmasına verilen aylık paranın ise 10-12 milyon lira olduğuna dikkat çekerken, şunları söyledi:
?1 Ocak 2017 Pazar gününden başlayarak, ilçemizin temizlik işlerini belediye personeli ile gerçekleştireceğiz. Bu konuda gerekli hazırlıkları yaptık. Kış aylarında, dört ay süreyle, temizlik işlerinde 69 kişi görev yapacak. Nisan ayının sonuna kadar, temizlik işlerinde başarılı olup olamayacağımıza bakıp daha sonraki dönemler için karar vereceğiz.

Aslında, belediye olarak temizlik işlerini yerine getirmek için olanaklarımız çok yetersiz. Araçlarımız çok yetersiz. Bu iş için elimizde bulunan üç araç, çok eski modeller. Ancak, bugüne dek temizlik işlerini yürüten Tomurcuk firması, bu dört aylık deneme süremiz içinde bize, kendilerine ait temizlik araçlarını bedelsiz olarak kullanma hakkını verdi. Benden önceki yerel yönetimin yaptığı tek olumlu iş, temizlik işlerini, bu firmaya vermesidir. Çünkü bu firma, hem işini iyi yapmaya çalışırken, hem de insani ilişkileri çok iyi bulunuyor. Üstelik, benden önceki yönetimin, 2012 yılından beri bu şirkete borcu bulunmasına karşın şirketin, hizmet vermek için çalışmalarını sürdürmesi de takdire değer.?
Dört aylık deneme süresi içinde duruma bakacaklarını, başarılı olamazsa temizlik işleri için yeni bir ihale açacaklarını belirten Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Son dönemlerde Erdek´in pis olduğunu ben de kabul ediyorum. Bunun nedeni, özelleştirilen temizlik işlerini alan şirketin, taşeron işçilerle çalışıp onlara asgari ücret ödemesi ve zaman zaman da ödemelerin gecikmesi nedeniyle işçilerin, temizliğe gereken önemi vermemeleridir. Bu nedenle aslında temizlik gibi bir kamu hizmetini, belediyenin üstlenmesinden yanayım.?
Haber : Önder Balıkçı

/resimler/2016-12/31/1615526978663.jpg



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı