Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Temiz bir sahil için seferberlik ilan edildi

Temiz bir sahil  için seferberlik  ilan edildi

Bandırma Belediyesi´nin şehri daha sağlıklı ve her açıdan yaşanılabilir bir kent haline getirmek amacıyla ilçede sürdürdüğü çalışmalar, kent merkezi ve kırsal mahallerin yanı sıra sahil ve deniz üzerinde de devam ediyor.

Yaz aylarında hareketlenen sahil bandında, gerek karadan, gerekse balıkçı tekneleri ve ticari gemiler gibi deniz araçlarından atılan veya akıntılarla taşınan atıklar nedeniyle deniz yüzeyinde oluşan yoğun katı atık kirliliğiyle mücadele sürüyor.
Belediye Temizlik İşlerine bağlı ekipler, Toplum Gönüllüleri çatısı altında faaliyetlerde bulunan Bandırma İİBF öğrencileri ve ilçede dalgıçlık yapan gönüllü balık adamlar ile birlikte sahil bandında ve denizde temizlik çalışmalarını gerçekleştirerek çevre kirliliğine dikkat çektiler.
Atıkların deniz ekosistemini bozduğunu ve canlı yaşamına zarar verdiğini belirten yetkililer, Bandırma´nın temiz bir körfeze kavuşması adına denizlerin temizliği ve atıkların bertarafı ile ilgili olarak da vatandaşlara duyarlılık çağrısında bulunurken, toplanan atıklar arasında en çok pet şişe, ambalaj atığı, poşet, metal, cam gibi geri dönüştürülebilir atıklar olduğu açıklandı.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı