Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TEMAD, Dünya Astsubaylar Günü Kutlamaya Hazırlanıyor

TEMAD, Dünya Astsubaylar Günü Kutlamaya Hazırlanıyor

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü nedeniyle Erdek TEMAD Şubesi de sade bir tören programı hazırladı.

17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü nedeniyle Erdek TEMAD Şubesi de sade bir tören programı hazırladı. Programa göre, 17 Ekim Cuma günü (Bugün) saat 11.00’de Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayacak tören, dernek lokalinde yapılacak kutlama ve sunulacak ikramla sürdürülecek.
Erdek TEMAD Şube Başkanlığından yapılan davette, “Kutlama etkinliklerine, TEMAD üyesi olan veya olmayan tüm emekliler, tüm muvazzaf personeller, Erdek ilçe yöneticileri, Devlet dairelerinin amir ve memurları, tüm siyasi parti yönetim kurulları, sivil toplum kuruluşları yönetici ve temsilcileri, Erdek`te bulunan tüm oda başkanları ve temsilcileri,basın ve yayın temsilcileri ile Erdek halkımız davetlidir.” denildi.

DÜNYA ATSSUBAYLAR GÜNÜ NEDİR?
17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü; Dünyada ve Türkiye`de çalışan ve emekli olan astsubayların yılda bir gün de olsa kendilerini özel hissetmelerini ve tüm gayretlerini sarf ettikleri, adeta hayatlarını adadıkları mesleklerinin toplum tarafından önemsendiğini görmelerini, meslektaşlarını mesleklerine bağlılığını, kendilerine olan güvenlerin artırılmasını ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı amaçlamaktadır.
TARİHÇESİ:
Türk Silahlı Kuvvetlerinde astsubay olarak yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olan Yüksel BİNİCİ köşe yazısı ve makale yazarak, kampanyalar düzenleyerek medya organlarında yer alıp kamuoyunda duyulmasını sağlamıştır.
Yüksel BİNİCİ’nin başlatmış olduğu çalışmalar sonucu 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü olarak kabul görmüştür.
NEDEN 17 EKİM?
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD)’ın kuruluş günü olan 17 Ekim 1984 tarihi ile anlam kazanmıştır.
Haber : Sayim Alkazak



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli