Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Telefon dolandırıcılarına Dikkat

Telefon dolandırıcılarına Dikkat

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, cep telefonlarından vatandaşları arayıp, kendilerini güvenlik görevlisi (polis, asker), kamu görevlisi (hakim, savcı) olarak tanıtmak suretiyle sizlere suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek kontör...

Erdek İlçe Emniyet Müdürlüğü, cep telefonlarından vatandaşları arayıp, kendilerini güvenlik görevlisi (polis, asker), kamu görevlisi (hakim, savcı) olarak tanıtmak suretiyle sizlere suç isnat edip, sizi bu suçlardan kurtaracağım diyerek kontör isteyen kişilere kesinlikle itibar edilmemesini istedi.
Kendilerini `Emniyet Müdürlüğünden, Cumhuriyet Savcılığından aradığını ileri sürüp polis-savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, banka hesaplarınız üzerinden teröristlere para aktarılmış, önemli birisinin ailesini rahatsız etmişsiniz" gibi yalanlarla, vatandaşları kandırmaya çalışıyor.
``Bu operasyonun çok gizli olduğu ve devlet sırrı`` olduğunu söyleyen dolandırıcılar, vatandaşlardan bu bilgileri kimse ile paylaşmamalarını ve banka hesaplarını ele geçiren teröristleri yakalamak üzere olduklarını, dolayısıyla kendilerine küçük bazı bilgi ve hesap numaralarıyla yardımcı olmaları durumunda, ``teröristleri yakalamalarının an meselesi`` olduğunu söylüyorlar.
Dolandırıcılar, ağa düşürmeye çalıştığı kişilerle konuşurken, telefonun öbür ucundan gelen telsiz konuşmalarını duyan vatandaş, arayan kişinin gerçekten resmi bir görevli olduğuna kolayca ikna edilmeye çalışılıyor.
Polis, savcı olduklarını iddia eden dolandırıcılar, tuzağına düşürdükleri vatandaşlardan ilk önce TC kimlik numarası, doğum tarihi, anne kızlık soyadı gibi bazı kişisel bilgileri istiyor. Dolandırıcılar, daha sonra vatandaşa, banka hesaplarını ele geçiren ``teröristleri yakalamaları için``, ele geçirilen banka hesabında hareket olması, dolayısıyla banka hesabından bazı para çekme ve yatırma işlemleri yapması gerektiğini söylüyorlar.
Erdek Emniyet Müdürlüğü vatandaşları uyardı
Erdek Emniyet Müdürlüğü, son aylarda ortaya çıkan cep telefonuyla kontör dolandırıcılığının ardından, dolandırıcılar, vatandaşların ``en mağdur ve hassas oldukları terör örgütü`` gibi bir olayla, yeniden para sızdırmanın yolu arayışına girdiklerini söyledi.
Polis ekiplerinin, bu türden birçok çetenin İstanbul ve Şanlıurfa`da çökertildiğini, ancak yeni bazı dolandırıcıların halen vatandaşları aramaya devam ettiği ve dolandırıcıları yakalamak için yoğun gayret sarf ettiklerini kaydeden emniyet müdürlüğü yetkilileri, cep telefonuyla dolandırıcılık olaylarının günümüzde iyice arttığını belirterek, vatandaşları hiç bir şekilde bu türden bir oyuna gelmemeleri konusunun da uyarıp, devletin veya polisin bu tür işleri cep telefonu üzerinden yürütmediğini ve insanların bu tür yalanlara kanmamaları gerektiğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli