Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Teksüt Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göçmez: “Süper Lig hedefimiz sürüyor”

Teksüt Bandırmaspor Kulübü Başkanı Göçmez:  “Süper Lig hedefimiz sürüyor”

“Teksüt Bandırmaspor Kulübü Başkanı Onur Göçmez, gazetecilerle buluştu.

Göçmez, önce bordo-beyazlı kulübün tamamlanmakta olan “Cinçukuru sosyal tesislerini gezdirdi. Göçmez, yapımı tamamlanan bölümler de dahil olmak üzere tüm tesislerin maliyetinin 60 milyon lira olduğunu açıkladı.

Boluspor’a 2-1 kaybettikleri maçta önemli hakem hataları olduğunu vurgulayan Göçmez, şu değerlendirmede bulundu:

“Maçın bir bölümü dışında Boluspor maçında iyi oynamadık. Ancak karşılaşmanın 26. dakikasında oyuncumuz Rahmetullah’a yapılan açık penaltı verilmedi. Bu pozisyon VAR’da 30 saniye bile incelenmedi. İlk yarının sonunda yediğimiz ilk gol öncesinde oyuncumuza faul yapılmıştı. Hakem, maçın sonuna oynanmayan dakikalar olarak eklediği 6 dakikayı bile oynatmadı. Golümüzü rakiplerimizin bırakmasıyla boş kaleye attığımız golü de kulübümüze yakıştıramıyorum. Keşke böyle bir gol atmasaydık. Birçok maçımızda hakem hataları sonucunda puanlar kaybettik. Ancak buradan uyarıyorum. Bundan sonra takımımıza yönelik hakem hatalarında tepkimiz çok daha sert, net ve dik olacaktır.”

Şu anda puan cetvelinin zirvesiyle aralarındaki puan farkının 8 puan olduğuna dikkati çeken Göçmez, “Şu andaki yerimizden memnun değilim. Yeni teknik ekibimiz ve futbolcularımıza güveniyorum. Önümüzde 15 maç var. Hedefimiz Süper Lig’e çıkmaktır. Bu yürüyüşümüzü, önümüzdeki hafta evimizde oynayacağımız Giresunspor maçından başlayarak sürdüreceğiz. Gelecek hafta ise Sakaryaspor’u deplasmanda yenmek zorundayız. Ancak bunları gerçekleştirmek için yönetim, futbolcu ve taraftar olarak kenetlenmek zorundayız. Pazar günü oynayacağımız bu maça tüm taraftarlarımızı davet ediyorum. Giresunspor maçıyla birlikte yeniden eski Bandırmaspor ruhunu yansıyacağına inanıyorum. Sezon sonunda 3 takımın Süper Lig’e çıkacağı ligde işimiz kolay değil ama imkânsız da değil. Giresunspor maçı dahil, sezon sonuna kadar Bandırma’daki maç ücretlerimiz 10 lira olacaktır” dedi.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Galatasaray ile eşleştiklerine işaret eden Göçmez, “Matematik ve istatistikler açısından bakıldığında bu eşleşme, Galatasaray camiası için avantajlı gözüküyor. Zor bir kura olduğu gerçek. Ancak biz de Bandırma şehrini en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bu maç, Anadolu takımları için de önem taşıyor” diye konuştu.

Devletin, Bandırma’ya mutlaka yeni bir stat kazandırması gerektiğine dikkati çeken Göçmez, şunları söyledi:

“Bandırma’ya yeni bir stadın siyaset yoluyla değil, devlet tarafından yapılması gerektiğini düşünüyorum. Eskiden maçların oynandığı, şimdi otopark olarak kullanılan ‘Cinçukuru’ bölgesine 8-10 bin kişilik bir stadın yapılmasının çok yerinde olacağını düşünüyorum. Çok küçük ilçelere bile stat yapan devlet, neden Bandırma’ya yapmaz anlamıyorum. Şu Cinçukuru’nu verin Bandırma Spor, Gençlik ve Kültür Vakfı’na, buraya stadın yapılmasının yolunu açın.”

GALATASARAY MAÇIN BANDIRMA’DA OYNANMAYACAKTI

Ziraat Türkiye Kupası kurası sonucunda maçın İstanbul’da oynanacağını belirten Göçmez, “Ancak kurada maçın Bandırma’da oynanması çıksaydı bile yönetmelikler gereği yetersizliği nedeniyle stadımızda oynanmayacak, başka bir kente alınacaktı. Biz, kupada son 16 takım arasına girerek, 400 bin lira kazandık. Eğer Galatasaray’ı elersek 400 bin lira daha kazanacağız. Ancak bu para o deplasmana gitmemiz için masraflarımızı bile karşılamıyor.”

İSTENMEDİĞİM YERDE DURMAM

Göçmez, yanında bordo-beyazlı futbolculardan Sergen ve Batuhan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında soruları da yanıtladı.

Sosyal medyada bazı kişilerin, gerçek isimlerini gizleyerek kendisine yönelik iftiralar attıklarını belirten Göçmez, şöyle konuştu:

“Benden rahatsız olan küçük bir kitle var. Hatta bana ‘maç sattınız’ bile deme yalanını yöneltiyorlar. Sezon sonunda yeni bir genel kurul yapacağız. Bu kişilere o zaman ‘hodri meydan’ diyeceğiz. Ancak bilinsin ki istenmediğim yerde de durmam.”

Bandırmaspor’a halen 40 kişilik sosyal tesis kazandırdıklarını vurgulayan Göçmez, şunları aktardı:

“Bu tesisleri yaparken hiç borca girmedik. Tesisimizdeki odalara eski futbolcularımız ve yöneticilerimizin isimlerini vereceğiz. Şu anda kulübümüzün hiçbir kişi veya kuruma borcu yok. Eski başkanlarımıza temlik borcumuz da bulunmuyor. Kulübümüzün sadece bana temlik borcu var. Tesislerimizi yapıyoruz. Tesisleşme konusunda bizden bu kadar. Bundan sonra gelecek yönetici arkadaşlarımız bunları geliştirir. TOKİ’deki tesislerimizde iyileştirmeler yaptık. Önümüzdeki dönemde Akademi tesislerimizi, bu binaya alacağız. Başarı göreceli bir kavramdır ama birçok işi gerçekleştirerek başarılı olduğumuza inanıyorum. Söz verip de başaramadığımız tek iş, Süper Lig’e yükselmektir. Bunu da başaracağımıza inanıyorum.”

ÖNDER BALIKÇI

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı