Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Teknede yaralanan kızı sahil güvenlik kurtardı

Teknede yaralanan kızı sahil güvenlik kurtardı

Bindiği teknede dengesini kaybederek düşen kızı sahil güvenlik ekibi kurtardı.

Bindiği teknede dengesini kaybederek düşen kızı sahil güvenlik ekibi kurtardı.
Ayvalık ilçesinde gezi teknesinden denize girmek isterken düşüp kolunu ve bacağını kıran üniversite öğrencisi genç kız, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 
Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu öğrencisi Gülşah Ergin (19), gezi teknesinin Ayvalık`a ait Melina Adası`nda bir koyda verdiği molada denize girmek istedi. Bu sırada ayağı kayan genç kızın küpeşteden teknenin zeminine düştü. 
Kolu ve bacağı kırılan genç kızın durumu, tekne kaptanı tarafından Ayvalık Sahil Güvenlik ekiplerine telsizle bildirildi. Hemen olay yerine ulaşmak için harekete geçen ekipler, bir yandan da tekne kaptanının Tele Sağlık Merkezi ile irtibat kurmasını sağlayarak yaralı genç kıza ilk müdahalenin telefonun öteki ucundaki doktorun talimatlarıyla gerçekleştirilmesini sağladı. Ayvalık Sahil Güvenlik ekipleri ayrıca 112 Acil Yardım ekiplerini Ayvalık Marina`dan alıp genç kıza müdahale etmesi için tekneye götürdü. Tekneden yapılan müdahalenin ardından bir sedyeye konulan kazazede Gülşah Ergin, Sahil Güvenlik Ani Müdahale botuyla ulaştırıldığı marinada hazır bekleyen ambulansa bindirilerek Ayvalık Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı. Teknedeki yolcular ise sahil güvenlik ekiplerinin başarısını hayranlıkla izlediklerini söyledi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli