Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

Tekirdağ iskelesinde otomobil denize düştü

Tekirdağ iskelesinde otomobil denize düştü

Tekirdağ Feribot İskelesinde bir otomobilin denize düşmesi sonucu 4 kişi öldü.

Tekirdağ Feribot İskelesinde bir otomobilin denize düşmesi sonucu 4 kişi öldü.
Bandırma ilçesinden Yener-C isimli arabalı vapurla Tekirdağ İskelesine gelen Vecdet Eriş`in kullandığı 41 E 7190 plakalı otomobil, feribottan inip kısa süre ilerledikten sonra sürücünün yönünü kaybetmesi sonucu denize düştü.
Kazada, sürücü Eriş, eşi Aysel Eriş ile araçta bulunan Zeynep Gülhan, Ahmet Gülhan öldü.
Denize düşen otomobilde hayatını kaybeden Gülhan çifti ile Eriş çiftinin dünür olduğu, tayini Kırklareli`ne çıkan uzman çavuş damat adayının eşyalarını yerleştirmek için Tekirdağ`a geldikleri öğrenildi.
Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı`na gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu ölen Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) çifti ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) çiftinin dünür olduğu bildirildi.
Arabalı vapurun taşıdığı araçları boşaltılması sırasında geminin yanaştığı iskelenin üzerinden denize düşen otomobilde bulunan Vecdet ve Aysel Eriş`in olay yerinde, Ahmet ve Zeynep Gülhan`ın hastanede hayatını kaybettiğini öğrenen nişanlı çift, sinir krizi geçirdi. İzmir`den yüklenen eşyalarını taşıyan Mehmet Bingöl`ün kullandığı 50 LD 189 plakalı kamyonda yolculuk eden çift, Tekirdağ Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındı.
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekiplerince denizden çıkarılan cesetler, Tekirdağ Devlet Hastanesi`nin morguna konuldu.
Kaptan Rafet Pala, emniyetteki ifadesinde, vapur limana yanaştığı sırada dışarıdan ses geldiğini ve hemen olay yerine koştuğunu söyledi.
Pala, ``Hemen arkama baktım. Otomobilin suya düştüğünü fark ettim. Çevredekilerle limana koştuk`` dedi.
Kamyon sürücüsü Mehmet Bingöl de çeyiz taşımak için yola çıktıklarını belirtti.
Bingöl, ``Tekirdağ Limanı`na yanaştığımız esnada çıkış hazırlığı yapıyorduk. O sırada yanımızdan bir otomobil geçti. Daha sonra büyük bir gürültüyle denize düştü. Limanda yön işareti bulunmuyordu. Karanlık olduğu için bir şey göremiyorduk. Hemen araçtan inerek yardım için elimizden geleni yaptık`` diye konuştu.
Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı