Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TEGVden 6. Dünya Gönüllüler Günü etkinliği

TEGVden 6. Dünya Gönüllüler Günü etkinliği

Eğitim Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Gününü etkinlik noktalarında gerçekleştirdiği farklı aktiviteler ile kutladı.

Eğitim Gönüllüleri, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü`nü etkinlik noktalarında gerçekleştirdiği farklı aktiviteler ile kutladı.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen "5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü" kapsamında düzenlediği aktivitelerle, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan yurttaşlarımızın Dünya Gönüllüler Günü`nü kutladı.
Faaliyetlerini yılda yaklaşık 10.000 gönüllünün desteği ile gerçekleştiren TEGV; ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı da hedefliyor.
2011 yılı; hem ilk kez 2001 yılında kutlanan Dünya Gönüllüler Yılı`nın 10. yıldönümü, hem de Avrupa Gönüllülük Yılı olarak kutlanacak. Bu kapsamda 5 Aralık 2011 tarihinden başlamak üzere yıl boyunca dünya çapında "Gönüllü Ol Fark Yarat` sloganıyla birçok etkinlik gerçekleşecek. Türkiye`nin en büyük gönüllü ağına sahip sivil toplum kuruluşu olan Eğitim Gönüllüleri Vakfı da bu yıl Dünya Gönüllüler Gününü ayrı bir coşku ile kutluyor. 
Erdek`te Dünya Gönüllüler Günü kutlaması
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında düzenlediği aktivitelerle, daha iyi bir gelecek için gönüllü olup, toplumda aktif rol oynayan yurttaşlarımızın bu özel günü Erdek` deki kutlamalarla da devam etti. Kutlamalara ev sahipliği yapan Ateşböceği Sorumlusu Sinan Ural, ilçedeki çalışmaları esnasında desteklerini esirgemeyen gönüllülerle birlikte bir araya gelerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunup devamında gönüllerince bir gün geçirdiler. Sinan Ural " 8 aydır Erdek`te faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Çalışmalarımızın bu denli verimli ve eğlenceli geçmesinin sebebi gönüllülerimizin yaklaşımları, anlayışları ve destekleridir. Bu yolda hedefe koşarak gitmeye devam edeceğiz. Arkamızda altın kalpli gönüllüler olduğu müddetçe de Atatürk`ün göstermiş olduğu muasır medeniyetleri yakalayıp, geçeceğiz  dedi"

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli