Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TCG Edremit Gemi personeli Nato görevine uğurlandı

TCG Edremit Gemi personeli Nato görevine uğurlandı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı´na bağlı Erdek Mayın Filosu emrinde görev yapan mayın arama tarama gemilerinden biri olan TCG Edremit, NATO görevine uğurlandı.

NATO görevini yürütmek üzere Erdek´ten törenle uğurlanan TCG Edremit adlı mayın gemisi, 14 Ocak-24 Nisan tarihleri arasında NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2 görevini üstlenecek.
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayından bu yana komutası Türkiye´de olan ve misyonu barış, kriz ve gerginlik zamanlarında NATO üyesi ülkelerin güvenliği için mayın aramak olan NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2´ye katılmak üzere TCG Edremit adlı mayın gemisi uğurlandı.
Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat ve göreve giden 49 personelin ailelerinin katıldığı uğurlama töreninde, hem hüzün hem de gurur yaşandı.
Erdek Mayın Filosu Komutanlığı´nda gerçekleşen törene Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Gökhan Polat, Komutanlık personeli ile aileler katıldı. 

/resimler/2016-1/15/1910475584263.jpg

İlk olarak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele´nin mesajlarının okunduğu törende daha sonra TCG Edremit Komutanı Deniz Binbaşı Taner Özgin, tarafından Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Polat´a göreve hazır olduklarına ilişkin rapor verildi. Ardından gemi personeli, bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gemiye sevk edildi.
Ailelerin hem hüznü hem de gururu birlikte yaşadığı törende TCG Edremit gemisinde görev alacak personelin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Özellikle çocukların babalarıyla vedalaşması duygusal anlar yaşattı. Daha sonra TCG Edremit için limana bağlı diğer gemiler selamlama sireni çaldılar. Tören, askeri botların Türk Bayrağı ve ?Pruvanız Neta Olsun` yazılı pankart açmasıyla sona erdi.
TCG Edremit gemisi, 14 Ocak-24 Nisan tarihleri arasında Orta Akdeniz, Ege Denizi, Marmara Denizi ve Karadeniz´de görev yapacak. Bu görev kapsamında 20-27 Şubat tarihleri arasında Karadeniz´de Bulgaristan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde düzenlenecek Poseidon Tatbikatı´na katılacak. Daha sonra 4-13 Mart tarihleri arasında İyon Denizi´nde Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Ariadne Tatbikatı´na katılacak. Görev süresince 72 gün seyir halinde olacak olan gemi, yurtiçinde İzmir, Çanakkale, Erdek ve İstanbul limanları. Yurtdışında ise Bulgaristan´ın Burgaz, Gürcistan´ın Batum, Yunanistan´ın Patras, Slovenya´nın Koper, Karadağ´ın Bar, Hırvatistan´ın Split, İtalya´nın Venedik, Bari ve Taranto Limalarını ziyaret edecek. TCG Edremit, 24 Nisan tarihinde Erdek´e geri dönecek.

/resimler/2016-1/15/1911046678260.jpg

 

(DHA)



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli