Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TCDD, Balıkesirde çağ atlıyor

TCDD, Balıkesirde çağ atlıyor

Balıkesirde yapılacak İzmir-Bandırma Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon projesinin temeli, yarın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından telekonferansla Afyonda atılacak.

Balıkesir`de yapılacak İzmir-Bandırma Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon projesi`nin temeli, yarın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından  telekonferansla Afyon`da atılacak.
Ankara - İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının Polatlı - Afyon arası ile  Balıkesir`de yapılacak İzmir - Bandırma Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon yapım projesi`nin temeli  Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Bakanı Binali Yıldırım tarafından Afyon`da atılacak.
TCDD Kuruluşunun 157`inci yıldönümünü 7 bölgede yapılan çalışmaların temellerini ve açılışlarını yaparak kutlayacak. Yarın saat 10.30`da tele-konferans yöntemiyle yapılacak törende Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, İzmir ve Bandırma Limanları arasındaki 35 istasyondan oluşan toplam 310 km.lik hat, elektrikli, sinyalli ve telekomünikasyon sistemli hale getirilecek. 160 km/saat hıza uygun olarak kurulan Tren Kontrol ve Koruma Sistemi ile yük ve yolcu taşımacılığında emniyet en üst seviyeye çıkacak.
Bakan Yıldırım`ın temelini atacağı proje ile istasyonlar arasında trenler peş peşe işletilebilir hale gelecek ve hat kapasitesi önemli ölçüde artacak.  Proje ile ülkemizin iki büyük limanı birbirine bağlanırken bölgenin ihracat ve ithalat hacmi katlanacak, önemli oranda zaman ve para tasarrufu sağlanacak.
Demiryolu taşımacılığında çok önemli yeri olan İzmir (Menemen) - Balıkesir - Bandırma arasındaki hattın Elektrifikasyon İhale Bedeli 111.922.658,- TL, Sinyalizasyon İhale Bedeli ise, 189.054.582,- TL olmak üzere toplam 300.977.240 TL. 
Yer teslimi yapılan Elektrifikasyon ve Sinyalizasyon projelerinin yer teslimleri yapılmış olup, Elektrifikasyon Projesi, 20 ayda, Sinyalizasyon Projesi ise 910 günde tamamlanacak. Bu yatırımların dışında TCDD 3. Bölge Müdürlüğü`nün Balıkesir il sınırlarında Gökköy Lojistik Merkezi oluşturulması başta olmak üzere 2013 yılında 15 ayrı yatırımın toplam proje  bedelinin 124.927.599 TL olduğu bildirildi. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı