Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

TBB, Konya Akyürek´e emanet

TBB, Konya Akyürek´e emanet

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Kurulu Ankara´da yapıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Kurulu Ankara´da yapıldı.
Ankara´da yapılan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Kurulu´nda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur divan başkanlığı yaptı. Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin de katıldığı genel kurul Çukurambar´da bir otelde gerçekleştirildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş´ın istifası ardından yeni meclis başkanını seçmek için toplanan genel kurula başkanlık yapan Başkan Uğur, yaptığı konuşmada yerel yönetimlerin önemine vurgu yaptı.
Ülke yönetiminde yerel yönetimlerin önemine değinen Başkan Uğur şöyle konuştu: ?TBB, belediyelerin menfaatlerini korumak, gelişmelerine yardımcı olmak için kurulmuş kuruluştur. Bugün, Türkiye Belediyeler Birliği olarak yeni başkanımızı seçiyoruz, görev alacak başkana şimdiden başarılar diliyorum.?
Yapılan seçimde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TBB´nin yeni başkanı oldu.
Türkiye Belediyeler Birliği Meclisinde divan başkanlığı yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, hakkında çıkan istifa iddialarına da yanıt verdi.
Gazetecilerin sorusu üzerine Uğur, şahsıyla ilgili sürekli bir haber dolaştığını ifade ederek, şunları söyledi: ?Bu haberler, aslı olmayan yalan, nereden üretiliyorsa üretilip servis edilen haberler. Ben tabii Cumhurbaşkanımızla dün de bir görüşme yapmadım ama maalesef bütün kanallarda, alt yazılarda, yapılan konuşmalarda istifa ile ilgili birçok spekülasyonlar oluyor. Partimizin Sözcüsü Mahir Ünal´ın yapmış olduğu açıklama ve benim basına yapmış olduğum yazılı açıklamayla biz Cumhurbaşkanımız partimizin lideri Recep Tayyip Erdoğan´la birlikte 17 yıldır kutlu yolculuğumuza devam ediyoruz. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevimin başındayım, halkımın hizmetindeyim. Asılsız haberler çıkıyor, bunların hiçbirine itibar edilmemesini istiyorum.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Konya Akyürek emanet
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli