Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Tatlısu´ya 25 bin nüfuslu ?akıllı kent?

Tatlısu´ya 25 bin nüfuslu ?akıllı kent?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Erdek Körfezi´nde bulunan Edincik altına RO-RO limanı yapmayı planlıyor.

Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, ?Şehir-23? projesi kapsamında gerçekleşecek proje hakkında şu bilgiyi verdi:
?Erdek limanının yarattığı sıkıntıyı biliyoruz. TIR´lar ve yük kamyonları, Erdek kent merkezinin içinden geçerek limana ulaşıyor. Erdek´i, büyük tonajlı bu araçlardan kurtarmak için projelerimiz var. Bu proje gerçekleştiğinde, Marmara ve Avşa adaları ile Tekirdağ´a gidip gelecek olan kamyonlar, Edincik altındaki bu limanı kullanacaklar. Tabii, bu yatırım için belediyemizin bütçesinden çok özel sektörün bütçesini kullanmamız gerekecek.?
TATLISU MAHALLESİ´NE ?AKILLI YEŞİL KENT?
Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´ne de 25 bin nüfuslu ?Akıllı Yeşil Kent? kurmayı planladıklarını belirten Kafaoğlu, şunları söyledi:
?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziantep, Konya ve Kayseri´nin yanı sıra Balıkesir´i de bu proje kapsamına aldı. Proje, Balıkesir´in iki noktasında uygulanacak. Bizi, tarihimizden koparmayacak olan ?Şehir-23´ projesinde, çok katlı binalar değil, öz kültürümüz yer alacak. 

Proje kapsamında, akıllı otoparklar, akıllı ışıklar, akıllı kavşaklar ve çok katlı olmayan bir mahalle kültürü yaşama geçirilecek. Üniversitelerle birlikte koordine edilen, 10 milyon dolarlık bu proje kapsamında, Balıkesir ili için belirlenen iki nokta, Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´ndeki 730 dekarlık bir alan ve Balıkesir merkezde, Gaziosmanpaşa bölgesindeki alandan oluşuyor. İki alanda da ilgili bakanlıkların yetkilileri incelemeler yaptılar. İki bölgenin de hazine arazisi olması nedeniyle ?rezerv alanı´ ilan edilmesi gerekiyor. Bu bürokratik işlemlerin bitmesinin ardından araziler, belediyemize devredilecek. Biz de, BALTOK ve yüklenici firmalarla 25´er bin nüfuslu iki kent oluşturacağız.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Tatlısu nüfuslu akıllı kent
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı