Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tatili zehir oldu

Tatili zehir oldu

Tatil için geldiği Erdek’te elektrikli scooter süren kadına başıboş köpekler saldırdı.

Tatil için geldiği Erdek’te elektrikli scooter süren kadına başıboş köpekler saldırdı. 

Olay Erdek Sahil Mahallesi Ali Haydar Sarı Sahil Parkı 1. Birlik Sitesi önünde meydana geldi.  

Edinilen bilgiye göre; ailesi ile birlikte Bursa’dan Erdek’e tatile gelen Sibel Türkücüoğlu kızıyla birlikte sahilde scooter ile gezdiği sırada 10-12 başıboş köpek havlayarak üzerine doğru koşmaya başladı. Bir anda panikleyen kadın scooterden dengesini kaybederek yere düştü. Yerde acı içinde yatan kadını köpeklerden çevrede bulunan vatandaşlar kurtardı. Köpekler bölgeden uzaklaştırılırken, ihbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil ambulans ekibi yaralıyı Erdek Neyyire Sıtkı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden ağır şekilde yara aldığı öğrenilen Türkücüoğlu Bursa’ya sevk edildi.  

İlk ifadesinde; Tatil için geldiği Erdek’te sürü halinde gezen sokak köpeklerinin kendisine saldırması üzerine scooterden yere düştüğünü söyleyen Türkücüoğlu “Burası turizm şehri. Ancak her köşe başında köpekler insanlara havlıyor ya da saldırıyor. Yere düştükten sonra çevrede bulunan vatandaşlar müdahale etmese sokak köpekleri beni ve yanımda bulunan küçük kızımı ısıracaktı. Böyle bir talihsiz olay nedeniyle tatilimiz zehir oldu, psikolojimiz bozuldu.  Bizlerde hayvanları seviyoruz ama sahilde çok fazla var. Köpeklerin buradan toplanması gerekiyor. Çoluk çocuk geliyor, kadınlar geliyor. Bize saldıran köpekler küpeliydiler muhtemelen Erdek Belediyesi küpe takmıştır. Bundan dolayı sokak köpeklerini toplamayan ve rehabilite etmeyen sorumlulardan şikayetçi olacağım ve mahkemede hakkımı arayacağım.” dedi. 

Erdek´te cadde ve sokaklarda sürü halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.

Özellikle sahillerde sürüler halinde gezen sokak köpekleri ilgililer tarafından hiçbir tedbir alınmadığı için vatandaşların özellikle de küçük çocukların korkulu anlar yaşamasına neden oluyor.

Yaz aylarında başıboş köpek sayısında ciddi artış yaşandığını ifade eden İlçe halkı ile tatilciler, Erdek’te sokaklarda başıboş bırakılan hayvanlara sahip çıkmak amacıyla Erdek Belediyesi tarafından hayvan barınağı yapılması için çalışma başlatması isteniyor. 

Bilindiği gibi; Temmuz 2021'de yasalaşan 'Hayvanları Koruma Kanunu ile Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile nüfusu 25 binin üstündeki tüm belediyelere hayvan bakım evi kurma zorunluluğu getirildi. 
Buna göre Erdek Belediyesi'nin ilçemize bakım evi kurması gerekiyor.

Haber: Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Tatili zehir
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı