Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tarımsal sulama ücret tarifesi yeni yılda farklı olacak

Tarımsal sulama ücret tarifesi yeni yılda farklı olacak

Sulama Birliği 2016 yılında uygulanacak olan tarımsal sulama ücretlerini yeniden belirledi.

Sulama Birliği 2016 yılında uygulanacak olan tarımsal sulama ücretlerini yeniden belirledi.
Manyas Sulama Birliği Manyas Barajı sağ sahil ile Kocaçay ve derelerden üreticiler tarafından kullanılan tarımsal sulama bedellerini yeniden belirledi.
Milli Eğitim toplantı salonunda Birlik Başkanı Hasan Kahraman başkanlığında toplanan Sulama Birliği Meclisinde Zeki Sarıaltın ve Kemalettin Savaş´ta katip olarak görev yaptı.
Sulama Birliği Müdürlüğü görevini yürüten İsmail Dayı, çalışmalar ve birlik bütçesi hakkında bilgi verdi ve oylamaya sunularak kabul edildi.
Daha sonra ise 2016 yılında uygulanacak tarımsal sulama bedellerini cazibeli ve pompajla sulama olarak iki kategoride belirlendi. Buna göre geçtiğimiz yıl hububatta 15-30 lira olan bedeller bu yıl 20-50 lira olarak belirlenirken, mısır ve çeltikte dekar başına geçtiğimiz yıl 30-70 lira olan ücretler önümüzde ki yıl için 70-85 lira olarak kabul edildi. Yem bitkilerinde ise 40-80 lira uygulanacağı belirtildi.
Manyas Sulama Birliği Başkanı Hasan Kahraman, yağmurlama ve damlama ile sulamayı teşvik için belirtilen fiyatların % 10´u oranında indirim yapılacağını söyledi.
Kahraman "Suyu çok iyi kullanmamız gerekiyor, israf etmeyelim. Bu yıl itibarı ile ön ödemeli kartlı sisteme geçiş yapmayı planlıyoruz. Böyle olunca israf azalacağı gibi yaz aylarında susuzluk problemi de yaşanmayacaktır." dedi.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi içerisinde bulunan sulama birliklerinin Büyükşehir Belediyelerine devredilmesinin plan dahilinde olduğu, Koçoğlu göletinin bakım ve diğer çalışmalarının BASKİ tarafından yürütüldüğü açıklandı.
Haber : Süleyman Özaydın



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli