Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gündemde

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi gündemde

Erdek´te orman ürünlerinin satışı amaçlı tarımsal kalkınma kooperatifi kurulması gündeme getirildi.

Erdek´te orman ürünlerinin satışı amaçlı tarımsal kalkınma kooperatifi kurulması gündeme getirildi.
Kurulmak istenen tarımsal kalkınma kooperatifi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş, Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Kemalettin Kırca, Abdullah Eker, Sedef Domaç, Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Hayrullah Işıktaş, merkez ve köy mahalle muhtarları ile Erdek Belediyesi CHP Meclis Üyesi Recep Eren ve MHP Erdek İlçe Başkanı Murat Çolak katıldı.

Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tanıtım ve bilgilendirme toplantısında ilk sözü Erdek Kaymakamı İsmail Karadaş aldı. Kaymakam Karadaş, Orman ve kooperatifçilik mevzuatı kapsamında iyi bir müzakerenin ardından böyle bir kooperatifin Erdek´e ivme kazandırabileceğini ve kurulacak kalkınma kooperatifi sayesinde üreticinin elinin daha da güçleneceğini ve Kapıdağ´da yetişen orman ürünlerinin bir marka olabileceğini belirtirken, "Bu konu sadece burada değil daha geniş kapsamlı olarak ve daha fazla bir katılımla birkaç kere daha müzakere edilmesi gereken bir konu. Öncelikle orman köylerimizin muhtarları bu konuyu üreticilerimize aktarıp kendi aralarında ortak bir karar alınmasının ardından ben ortaya çıkan kararın arkasında durmaya hazırım. " dedi.
Kaymakam Karadaş´ın ardından Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Kemalettin Kırca, toplantıda bulunanlara kooperatifçilik hakkında bilgiler verirken, kurulması planlanan tarımsal kalkınma kooperatifi mevzuatını ve işlevselliğini anlattı.
Ziraat Mühendisi Kırca, böyle bir kooperatifin kurulmasından daha önemli olan konunun üretilen ürünü işlemek ve pazar bularak ürünü pazarlayabilmek olduğunu vurguladı.
Bilgilendirme toplantısında söz alan Erdek Belediyesinin CHP´li Meclis Üyesi Recep Eren ise böyle bir kooperatifin kurulmasını kendisinin de isteyeceğini ve destekleyeceğini söylerken ancak hali hazırda kurulu bir kooperatif olan 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin bulunduğunu ve yeni bir kooperatif kurulacağına 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi´nin bünyesinde genel kurul alınacak bir kararla orman ürünlerinin de satılmasını teklif etti.
Çam fıstığı, kozalak, defne ve zeytin yaprağı gibi orman ürünlerinin pazarlanması, üreticiyi rahatlatmak ve ürünleri tek elden çok daha iyi paraya pazarlamak için kurulması gündeme gelen tarımsal kalkınma kooperatifi hakkında kesin bir karar alınamazken, ilerleyen günlerde çok daha geniş ve kapsamlı bir toplantı daha yapılacağı belirtildi.
Haber: Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli