Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tarım yeni il müdürüne kutlama ziyareti

Tarım yeni il müdürüne kutlama ziyareti

Memur-Sen ile Toçbi-Sen başkanları, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık yeni il müdürüne hayırlı olsun ziyareti yaptı.

Memur-Sen ile Toçbi-Sen başkanları, Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık yeni il müdürüne hayırlı olsun ziyareti yaptı.
Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Erol ile Toçbir-Sen Şube Başkanı İbrahim Ergüven ile yönetim kurulu üyeleri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Ali Alanlıya hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak görevinde başarılar diledi. 
Memur-Sen şube Başkanı Mustafa Erol, Balıkesir ili Türkiye`yi doyuran bir il olmasına rağmen bu doyuran ilin mensuplarının üreten arazide tarımda ve hayvancılıkta üreten insanların yeterince kazanmadıklarını belirtip, bunun kazanılması nasıl yapılacaksa onun planlanması gerektiğini söyledi.
Erol, Tarım İl Müdürlüğünden beklentilerini şöyle özetledi: "Örneğin hayvancılıkta 20 baş hayvanın bir işletme olarak terakki ediyor devlet ama 20 baş hayvanı oluşturan ve işletmeyi kuran kişi neticede kredi ile kuruyor, bu kredileri ödeme günü geldiğin de dişiyi kesemezsin ineği satamazsın gibi kriterler var bunları aşamadığı için borcunu ödeyemiyor bu insanlar teşvik verilirken kredi verilirken bunlarında hesap edilmesi lazım Balıkesir in tarımda yeterince üretiyor olmasının karşılığını maddi olarak karşılığını alamadığını düşünüyoruz."
Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bayram Ali Alanlı kendisinin Balıkesir`li olduğunu belirtip, bundan kıvanç duyduğunu kaydetti.
Balıkesir ilini çok iyi tanıdığını anlatan Alanlı, "körfeziyle üç kesimiyle ve merkeziyle çalışan arkadaşlarında bir kısmını iyi tanıyorum yani teşkilatın içinden biriyim bu bizim için dediğim gibi bir avantaj ve sahanın içindeyiz 4 duvar arasında çalışmalarımızı yapmıyoruz. Her çalışmayı birebir takip ediyoruz bilgi birikimimizi Balıkesir için en iyi şekilde kullanmak istiyoruz. Balıkesir`in potansiyeli oldukça yüksek bunu içerden göremiyoruz belki ama dışarı gittiğimiz toplantılarda bunu net bir şekilde görebiliyoruz" dedi.
Balıkesir demek hemen hemen bir çok sahada özellikle hayvancılık sahasında Türkiye`nin belki 25-30 tane ilinin hayvan varlığına sahip bir il olduğunu dile getiren Alanlı, "Türkiye de üretilen 100 litre sütün 10 litresini Balıkesir üretiyor. Üretilen her 3 tavuktan biri, 3 yumurtadan biri Balıkesir`de üretiliyor. Yani sahip olunan 20 koyundan biri Balıkesir`de üretiliyor" diyerek sözlerine son verdi.     


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli