Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarım Krediden kaçak gübre uyarısı geldi

Tarım Krediden kaçak gübre uyarısı geldi

Tarım Kredi Kooperatifi (TTK) Bölge Birlik Müdürlüğü, kaçak gübreye karçı çiftçileri uyardı.

Tarım Kredi Kooperatifi (TTK) Bölge Birlik Müdürlüğü, kaçak gübreye karçı çiftçileri uyardı.
Geçtiğimiz günlerde Manyas`a gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birlik Müdürü İshak Gündüz bölge birliğinin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.  
Balıkesir dışında Bursa ve Çanakkale illerinin de bağlı olduğu Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Birlik Müdürü İshak Gündüz, toplam 151 birim kooperatife sahip, 45 bini faal olmak üzere toplam 77 bin ortağa sahip olduklarını ve çiftçiye yerinde hizmet verebilmek için toplam 416 personel ile çalıştıklarını, 450 milyar TL kredi hacmine sahip olduklarını bir ay önce aldıkları 18 ziraat mühendisi ile birlikte toplam yüz tane ziraat mühendisinin ortaklarının kaliteli ve verimli üretim yapabilmesi için uğraş verdiklerini söyledi.
Gündüz, "Bölge Birliği Müdürlüğü olarak çiftçiye hizmeti ayağına götürmek için on birimimizde bulunan onar tonluk motorin tankına 2013 yılında Karacabey, Gönen, Biga`nın Gümüşçay ve Bursa`nın Gürsu ilçelerinde ki kooperatiflerimize de birer adet koyacağız. Çiftçimize peşin alımlarda % 5 ucuz mazot veriyoruz. Çiftçimizin temel gıda ve tarlada gereksinim duyacağı tüm ihtiyaçlarını temin ediyoruz. Manyas`ın Salur beldesinde bulunan 2000 tonluk silolarımızda beş çeşit sertifikalı tohumluk ihtiyacını karşılarken, 15 bin ton da silaj yapımı gerçekleştirdik." dedi.
Bölge Birlik Müdürü İshak Gündüz, doğal afetlerden dolayı zarar gören çiftçilerin borçlarını borcunun % 60 `ını ödemesi halinde geri kalan borcunu % 5 faizle ötelediklerini, sulama sistemlerinde verdikleri krediye sıfır faiz uyguladıklarını belirtirken, çiftçilere 10.000-250.000 TL arasında kredi kullandırdıklarını açıkladı. Gündüz, özellikle Marmara Bölgesi ile Ege Bölgesinin bazı illerinde son zamanlarda kaçak gübre satışları konusunda bölge çiftçisini uyararak "Çiftçimize piyasada en ucuz olan gübrenin içerisine biraz fiyatı pahalı olan gübreden karıştırarak pahalıya satıyorlar. Bize getirilen maliyette gübre satıyorlar bu mümkün değildir. Çiftçimiz bu konuda çok dikkatli olsun, kalitesiz gübreyi almasın, almak isterse de analiz raporlarını beklesinler, zaten çok yakında bunlar yakayı ele verirler." diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli