Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Tarım İlçeden çiftçilere bilgilendirme desteği

Tarım İlçeden çiftçilere bilgilendirme desteği

Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatıldı.

Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli tarafından çiftçiler Kırsal Kalkınma Destekleri, Kıyı Balıkçılığı Desteklemesi, Tarımsal ve Hayvansal Desteklemeler, Zeytin Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele ile TARIMCEBİMDE konularında bilgilendiriliyor. 
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nde görevli teknik personel bilgilendirme toplantılarını Erdek İlçesi Kestanelik ve Çakıl, Yukarıyapıcı, Çeltikçi ve Turan kırsal mahalleleri ile başladı.        
Mahalle kıraathanelerinde bir araya gelen Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü teknik personeli, Kırsal Kalkınma Desteklemeleri, Kıyı Balıkçılığı Desteklemesi, Tarımsal ve Hayvansal desteklemeler, Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele konularında bilgiler aktarırken, ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı yeni mobil uygulaması TARIMCEBİMDE tanıtıldı. 
Desteklemeler hakkında çiftçiyi bilgilendiren görevliler, yeni vizyonun önemli ayaklarından birini dijital tarım uygulamalarının oluşturduğuna dikkat çekerken “Yeni uygulamaların yanı sıra mevcut olanların da geliştirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamda, e-Devlet Çiftçi Kayıt Sistemi entegrasyonu, TARIMCEBİMDE ve ÇKS Kayıt Doğrulaması gibi uygulamalar öne çıkacak.” açıklamasında bulundu. 
Görevlilerin bilgilendirmesinin ardından çiftçiler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geliştirdiği "TARIMCEBİMDE" mobil uygulamasını cep telefonlarına indirerek kullanmaya başladı. 
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi tarafından geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan TARIMCEBİMDE uygulamasıyla bitkisel ve hayvansal üretim sekmelerinde birçok konuyu bulabilen üreticiler, başta ÇKS bilgileri olmak üzere geçmiş yıllara ait hibe ödemeleri, yıl içerisinde yapılan destek ödemelerinin takvimi, sunulan hizmetlere ait eğitim ve yayın çalışmaları ve e- devlet üzerinden sunulan hizmetlere erişim sağlayabiliyor. 
Erdek Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün başlattığı bilgilendirme toplantıları, ilçemize bağlı tüm kırsal mahalleler sıra ile ziyaret edilerek çiftçiler bilgilendirilecek.                 
Haber: Tuncay Ertan


 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı