Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Tarım Bakanlığından çiftçiye kredi müjdesi

Tarım Bakanlığından çiftçiye kredi müjdesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri ile tarımsal üretim yapanların kullanacağı düşük faizli yatırım ve işletme kredilerinin üst limitlerini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, hayvan yetiştiricileri ile tarımsal üretim yapanların kullanacağı düşük faizli yatırım ve işletme kredilerinin üst limitlerini açıkladı. Bakanlık`tan yapılan yazılı açıklama sonrası konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Erdek Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M. Murat Yazar, üreticilerin finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması için 2004`ten itibaren kullandırılan düşük faizli kredi uygulamasına, 2013 yılında da devam edileceğinin açıklandığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın devam ettirdiği bu projeyle, toplam 24 kalemde birçok tarımsal faaliyet alanını kapsayan uygulama ile üreticinin gelir seviyesinin yükseltilmesinin hedeflendiği belirten Müdür Yazar, "İşletme ve yatırım kredilerinin üst limitleri hakkında bilgi verilen açıklamaya göre, kredi üst limiti damızlık süt sığırı yetiştiriciliğinde 20 milyon lira, damızlık etçi sığır, damızlık düve ve kanatlı sektörü damızlık yetiştiriciliğinde ise 7,5 milyon lira olarak uygulanacak.
Küçükbaş hayvan, su ürünleri yetiştiriciliği, yurt içi sertifikalı fidan kullanımı, iyi tarım ve organik tarım uygulamalarında 5 milyon lira olarak belirlenen kredi üst limiti, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, büyükbaş hayvan besiciliği ve kanatlı sektöründe 3 milyon lira olacak" bilgisi verdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı