Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarım Bakanlığı´nın ?Ortak Akıl? projesi Sındırgı´lılarla buluştu

Tarım Bakanlığı´nın ?Ortak Akıl? projesi Sındırgı´lılarla buluştu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan Milli Kalkınmada Ortak Akıl projesi kapsamında tarım ve hayvancılık ile ilgili sorunların belirlenmesi ve çözüm yollarının üretilmesi adına Sındırgı ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Balıkesir İl

Belediye düğün salonunda düzenlenen toplantıda Balıkesir ve Sındırgı ilçesinin tarım ve hayvancılık potansiyeli ile ilgili detaylı bilgiler verildi.
Büyükşehir Belediyesi ve Sındırgı Belediyesinin tarımsal kalkınma ve hayvancılık ile desteklerinin artarak devam ettiğini belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ?Balıkesir gibi doyuran bir ildeyiz. Hayvancılığı ile tarım ürünleri ile hakikaten çok özel bir coğrafya. Rabbimin verdiği iklimin olumlu şartları ile her türlü ortama ayak uyduran bir bölge. Tarım ve hayvancılıkta Devlet destekleri ile çiftçimizin ve hayvancılarımızın büyümesi hedefleniyor. Devlet büyüyün diye destek sağlıyor, ancak bazı durumlarda bizler yetersiz kalıyoruz. Projeleri takip etmiyor, büyümek gelişmek için çaba sarf etmiyoruz. Devlet üzerine düşeni yapıyor, çiftçilerimizin, hayvancılarımızın da bu konu da mücadele etmesi gerekiyor. Bizler de belediyeler olarak desteklerimizi arttırarak devam ettiriyoruz.? dedi.
Balıkesir İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş ise tarım ve hayvancılık destekleri alanında yapılması gereken konularda bilgiler aktarıp, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli