Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Tarihi okul binas için anket yapılsın

Tarihi okul binas için anket yapılsın

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının; Müze mi? Adliye Sarayı mı? Okul mu? Hastane mi? olmasını istiyorsunuz şeklinde bir anket düzenlendikten sonra, çoğunluğun talebine göre karar alınmasını istedi.

Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, "Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının; Müze mi? Adliye Sarayı mı? Okul mu? Hastane mi? olmasını istiyorsunuz" şeklinde bir anket düzenlendikten sonra, çoğunluğun talebine göre karar alınmasını istedi.
Bir Asırlık yaşıyla yıllara adeta meydan okuyan Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının yeniden okula dönüştürülmek üzere çalışmaların başlatılmasına bir tepki de Erdek Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın koydu.
Bu okulumuz tarihe mal olmuş, sayısız değerlerin eğitim gördüğü okul olduğu için bana sorarsanız ben müze yeri olmasını isterim. İçlerinde tarihi yaşayan dünün çocukları, bugünün büyükleri, bu okulumuzdan mezun olmanın bugün hazzını yaşıyor şeklinde konuşan Aydın, "Tarihi binaların müze amaçlı kullanılması çok daha faydalı olabilir" dedi.
Muhtar Aydın, konuşmasına şöyle devam etti: "Ben tarihi binaların tamamen işlevsiz bırakılmasından yana değilim. Gerekli tüm önlemler alınırsa sağlıklı koşullar altında tarihi binalara uygun bir işlev verilmesinden yanayım. Tarihi bir bina müze olabilir ama tüm önlemler alınır. Ama görülüyor ki, bu bina yıllarca kendi kaderine terk edilmiş. O binanın okul olarak kullanılması doğru mu? diye sorarsanız. 
Böyle yerler daha çok müze ya da aynı anda çok fazla insanın giremeyeceği mekanlar olarak kullanılırsa daha doğru olur, ama yine de bu konunun Erdek halkına danışılmasından yanayım şeklinde konuştu.
Erdek tarihinde önemli bir yere sahip Atatürk İlköğretim Okulu eski binasının kamuoyunda tartışılmadan, ben burasını istediğim gibi kullanırım demenin hiçbir mantığı olamayacağının altını çizen Aydın, ilçede bugüne kadar sadece dört tanesi ayakta kalabilmeyi başarmış tarihi binalardan biri olan Atatürk İlköğretim Okul binasının kullanımı ile ilgili Erdek halkına danışmadan, Balıkesir İl Genel Meclisinde tarihi binanın okul yapılması yönünde kararının alınacak olmasına şiddetle karşı çıktığını açıkladı.
Balıkesir İGM üyeleri halkın sorunlarını yakından ilgilendiren konularda nasıl araştırma yapma ihtiyacı hissediyorsa, ilçemizi yakından ilgilendiren bu konuyla da alakalı kendilerini araştırma yapmaya davet ediyorum şeklinde konuşan Aydın, " Biliyorsunuz Mart 2014 yerel yönetim seçimlerine Balıkesir`in Büyükşehir statüsüyle gireceğinin öğrenilmesini takiben, Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri içinden seçilen bir araştırma komisyonu, büyükşehirin Balıkesir`e getireceği artıları veya eksileri tespit edebilmeleri için geçtiğimiz ay nasıl ki Büyükşehir statüsü ile il halkına hizmet vermeye çalışan Kocaeli`ne gidip araştırma yapma ihtiyacı duyduysa, işte bu komisyonun Erdek`e gelip tarihi binayla ilgili halkımızın görüşlerini almalarını isterdim. Ancak görünen o ki, ilçemiz halkının görüşünü soran bile olmadı. Balıkesir İl Genel Meclisi üyelerinin ilçemizin dokusuna aykırı bir karar vermeden önce, söz konusu tarihi bina ne olarak kullanılmalı? Sorusunun Erdek halkına bir anket şeklinde sorulduktan sonra karar alınmasının daha demokratik olacağını düşünüyorum." dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı