Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarihi elektrik santralının onarımında engel kalmadı

Tarihi elektrik santralının onarımında engel kalmadı

Bandırmada bulunan tarihi elektrik santralı aslına uygun onarılıyor.

Bandırma`da bulunan tarihi elektrik santralı aslına uygun onarılıyor.
Uzun yıllardır restorasyon bekleyen Bandırma`nın mazotla çalışan 1929 yapımı elektrik santralı ihalesi yapıldıktan sonra içinde tadilat çalışmalarına başlandı.
Halkın elektrik fabrikası adıyla andığı tarihi ve tescilli elektrik santralı restorasyon çalışmaları Cuma günü bina çevresine koruma amaçlı perde çekilmesiyle başladı.
İhaleyi 843 bin lira muhammen bedel üzerinden 600 bin lira teklif vererek alan merkezi Bursa`da bulunan Mersan Restorasyon Yapı Malzemeleri İnşaat ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi şantiye şefi Şemsettin Abı, tarihi binanın restorasyonu bittikten sonra çevreye değer katacağını söyledi.
Edinilen bilgiye göre, restorasyon çalışmalarında mevcut santral binasına 1957 yılında yapılan ek bölüm tamamen yıkılarak santral ilk yapıldığı 1929 yılındaki orijinal haliyle kalacak.
Bandırma`nın önde gelen tarihi yapılarından biri olan elektrik santral binasında, uzun süren resmi yazışmaların ardından restorasyona başlanmasından memnuniyet duyduğunu belirten Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, tarihi binanın kültür ve sanat hizmetleri için kullanılacağını söyledi.
Tarihi elektrik santralının özellikleri: "Bina 267 bin metre kare üzerinde olacak Yeni Kültür Merkezi`nde tiyatro, toplantı ve sergi salonları, 2 katlı ve toplam 214 koltuk kapasiteye sahip olacak. Zemin katında 154, balkon katında ise 60 kişilik koltuk kapasitesi yer alıyor. Yeni Kültür Merkezi`nin iç bölümü ise ana salon bloğu, sahne bloğu, sanatçı birimleri bloğu ve binanın ihtiyacı olan teknik servis mekânları şeklinde tasarlanan projede yeterli otopark alanı da yer alacak." 
Haber: Erdem Özcan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli