Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Tarihi bina İmam Hatip Lisesi için uygun değil...

Tarihi bina İmam Hatip Lisesi için uygun değil...

Atatürk İlk Öğretim Okulu olarak kullanılan tarihi binanın İmam Hatip Lisesine dönüştürüleceği yönünde çalışmaların başlatılmasına Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş tepki koydu.

Atatürk İlk Öğretim Okulu olarak kullanılan tarihi binanın İmam Hatip Lisesi`ne dönüştürüleceği yönünde çalışmaların başlatılmasına Erdek Ziraat Odası Başkanı Murat Kaleş tepki koydu.
Söz konusu binanın imam hatip lisesine dönüştürülmek istenmesinin yanlışlığına dikkat çeken Kaleş, İmam Hatip Lisesi olarak yapılmasını istediği bölgeyi Ocaklara yakın hazineye ait 7,5 dönümlük alanı işaret etti.
Erdek Ziraat Odası Başkanı Kaleş, tarihi binanın imam hatip lisesine dönüştürülmesi öncesinde, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, belediye meclisi, parti başkanları, partilerin yönetim kurulları, ilçedeki tüm sivil toplum örgütleri ile Erdek halkı bilgilendirilmeden, görüşleri sorulmadan gizlice yapılmış bir işlem olduğunu ileri sürdü.
Tarihi binanın imam hatip lisesine tahsis edilmesi yönünde Balıkesir`de karar verildiğini hatırlatan Kaleş, açıklamasının devamında şöyle konuştu: "Atatürk İlköğretim Okulu eski binası yıllarca Erdek`e hizmet etmiştir. Erdek`te yaşayan çok sayıda kişinin ilkokulu olma özelliğiyle ayrı bir yere sahiptir. Geçtiğimiz yıllarda boşaltılmıştır. Bir süre tarihi binada halk eğitim merkezi kursları düzenlendi şu anda da boş olarak yeni sahiplerini beklemektedir. 2011 yılında yapılan Kent Konseyi toplantısında bu tarihi bina için Belediye Başkanımız ve Erdek`te yaşayanlar müze, kız teknik meslek lisesi, adliye binası gibi önerilerde bulunmuşlardır.
Birçok kişi bu binanın imam hatip lisesi olarak tahsis edildiğine dair söylemler yapmaktaydı. Bu dikkat çekici söylemler çerçevesinde yaptığımız araştırmalar sonucunda bu söylemlerin doğru olduğunu öğrendik. Araştırmalarımız sırasında bir tespitimiz daha oldu. Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan, belediye meclisimiz, parti başkanları, partilerin yönetim kurulları, Erdek`te tüm sivil toplum örgütleri ve ilçe halkı bilgilendirilmeden görüşleri sorulmadan gizlice yapılmış bir işlem olduğunu da öğrendik. Çiftçilerimiz, kahvehanelerde bizleri gören vatandaşlar sürekli olarak o binanın bu iş için uygun olmadığını söylüyorlar. Bu nedenle bizler bu tarihi binanın, imam hatip lisesi olmasını istemiyoruz. Bu binada ticaret lisesi, kız meslek lisesi ve bunun gibi meslek okullarının, Erdek`te yetişen gençler için gerekli olduğu inancındayız. Bu inancımız lütfen farklı noktalara saptırılmasın. Biz Erdek`te imam hatip lisesi de olsun istiyoruz. Eğitim tercihlerini bu yönde yapmak isteyen gençlerimiz için daha modern, kaliteli olanaklarda yatılı bölümü olan bir imam hatip lisesi olmasından yanayız. Zaten Belediye Başkanımız da bu konuda yardımcı oluyor, bizimle aynı görüşü paylaşıyor. Ocaklar beldesi yolu üzerinde bulunan hazine`ye ait 7,5 dönümlük bir alana yapılacak bir eğitim tesisinin daha faydalı ve amacına uygun olacağını her platformda ifade ediyor. Bu binanın kullanımı ile ilgili Balıkesir`de karar alacak tüm görevlileri bizim talebimiz doğrultusunda karar almaya davet ediyoruz."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli