Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tarihi bina aslına uygun yapılacak

Tarihi bina aslına uygun yapılacak

İmam Hatip Lisesi binasında röleve-restitüsyon çalışmalarına başlandı.

İmam Hatip Lisesi binasında röleve-restitüsyon çalışmalarına başlandı.
Erdek İmam Hatip Lisesi olarak kullanılmak üzere tarihi okul binasında röleve ve restitüsyon projesinin Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü`nce ihale edilmesinin ardından ihaleyi alan Sinan Restorasyon Mimarlık İnşaat Taahhüt Şirketi-Bursa, röleve çalışmalarına başladı.
Çalışmaları yürüten şirketin tarihi okul binasında uygulayacağı röleve ve restitüsyon projesi hakkında bilgi veren AK Parti Erdek İl Genel Meclis Üyesi aynı zamanda İl Daimi Encümen Üyesi Hikmet Onay, gazetemize yaptığı açıklamada, ilk aşamada, tarihi binanın aslına uygun olarak yeniden dizayn edilmesi için işin yapımını üstlenen şirketin röleve ve restitüsyon çalışmalarına devem ettiğini söyledi.
Röleve ve restitüsyon çalışmasının önümüzdeki aylara kadar tamamlanmış olacağına işaret eden Onay, bu çalışmaların ardından restorasyon projesinin geleceğini, yapılacak restorasyonla, tarihi okul binasının orijinal hali ile eğitim ve öğretime sunulacağını belirtti.
Hikmet Onay, devamında şunları kaydetti:
"Erdek`te İmam Hatip Lisesi olarak kullanılacak tarihi okul binası bilindiği gibi 21 mayıs`ta Balıkesir İl Özel İdaresi Plan Proje Şubesince, röleve ve restitüsyon projesi ihalesi yapılmıştı. 300 bin lira muhammen bedelle açık eksilte usulüyle yapılan ihalede Sinan Restorasyon Mimarlık İnşaat Taahhüt Şirketi-Bursa şirketi işin yapımını  90.000 TL + KDV lira bedelle üstlendi. Röleve ve restitüsyon proje çalışmaları halen devam ediyor. Bu iş tamamlandığı gibi, binanın yapım keşif bedeli belirlenip, aslına uygun olarak yapım ve onarımı için ikinci bir ihale açılacak. Bu okulumuzun 2012/2013 eğitim-öğretim dönemine yetiştirilmesi planlanıyordu ancak şu an bu imkansız olup, söz konusu okul binasının yeni eğitim-öğretim döneminin 2. yarısında eğitime açılması bekleniyor. İmam Hatip Lisesi`ne kayıt yaptıran öğrencilerimiz, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede belirlenecek bir başka okulda eğitimlerine geçici olarak devam edebilmeleri için gerekli önlemler alınmıştı. Bir aksilik olmazsa, bu öğrencilerimiz 2012/2013 eğitim-öğretim döneminin 2. yarısının başında kendi okul binalarında eğitime başlayacaktır."
Haber : Tuncay Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false