Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Tarihi çiğ börekçi, Erdek Tatlısu´da

Tarihi çiğ börekçi, Erdek Tatlısu´da

Bandırma´nın gerçek tarihi çiğ börekçisi, Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´nde(eski köy) hizmetini sürdürüyor.

Bandırma´nın gerçek tarihi çiğ börekçisi, Erdek´e bağlı Tatlısu Mahallesi´nde(eski köy) hizmetini sürdürüyor. 50 yılı aşkın süredir, Bandırma İnönü Caddesi´nde, babası Abdullah Mustafa Etekin ile birlikte Bandırma ve yöresinin yanı sıra başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerden gelenlere çiğ börek lezzetini tattırdıklarını vurgulayan Metin Etekin, şunları söyledi:
?Şimdi, bizim eski dükkanımızın bulunduğu bu yerde çiğ börek satanların, kapılarına, ?Bandırma´nın tarihi çiğ börekçisi´ yazmalarını üzüntüyle karşılıyoruz. Böyle aldatmacalara gerek yok. Çünkü, zaten bizim eski yerimizde bulunan bu çiğ börekçi, bulunduğu yerin konumu gereği rahat satış yapar. Bu arada zaten Bandırma´nın yerlileri, kimin tarihi çiğ börekçi olup olmadığını çok iyi biliyor.?
Yedi yıldan beri, eşi Gönül hanımla birlikte, Erdek´e bağlı eski köy, yeni kırsal mahalle Tatlısu´da çiğ börekçilik mesleğini sürdürürken, hâlen 90 yaşında bulunan, mesleği öğrendiği babası Abdullah Mustafa Etekin´in fotoğrafını da dükkanının önüne koyan Metin Etekin, gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını vurgularken, ?Hele hele yaz aylarında, buraya İstanbul´dan tatile gelenler, yeniden İstanbul´a giderken, bizden paket yaptırarak aldıkları çiğ börekleri de götürüyorlar. Yaz aylarında müşterilerimiz çok daha fazla oluyor? dedi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Tarihi börekçi Erdek Tatlısu
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli