Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Tarihi çeşmeye sayaç değil ölçüm aygıtı takıldı

Tarihi çeşmeye sayaç değil ölçüm aygıtı takıldı

Bandırma onarılan tarihi çeşmeye ölçüm aygıtının takılması vatandaşlarca tepkilere neden oldu.

Bandırma onarılan tarihi çeşmeye ölçüm aygıtının takılması vatandaşlarca tepkilere neden oldu.
Bandırma´da üzerinde Osmanlıca ?Hacı Ali Efendinin validesi Şerife Hanım hayratıdır 1321 (1905)? yazısı bulunan mermer çeşmenin boyanmasının ardından tarihi çeşmeye ölçüm cihazı takıldı.
Dere Mahallesi Sunullah Caddesi ile 11. Sokak köşesinde bulunan tescilli tarihi Şerife Hanım Çeşmesi´ne BASKİ tarafından takılan ve üstünde asma kilit olan bir aygıt içinde önce su saati olduğu sanıldı.
Sosyal medyada yapılan yayın üzerine açıklama yapmak zorunda kalan BASKİ, kutu içinde su saati değil su kalitesini ölçen bir ölçü aleti olduğunu bildirdi.
Aletin mevcut yönetmelikler çerçevesinde Balıkesir Halk Sağlığı Müdürlüğü´nün isteği üzerinde takıldığı bilgisi veren BASKİ yetkilileri, birçok kırsal sokak çeşmesine aynı uygulamanın yapıldığını ifade ettiler.
?Hacı Ali Efendinin validesi Şerife Hanım Hayratıdır 1321? yazısı bulunan çeşmenin, tescilli tarihi eser kapsamında olduğunu hatırlatan Dere Mahallesi muhtarı Nevzat Man ile Sunullah Mahallesi muhtarı Şener Arabacılar uygulamaya yine de tepki gösterdi.
Tarihi özelliği olması nedeniyle üzerine kâğıt afiş bile yapıştırılmasına izin verilmeyen tarihi çeşmenin eski haline getirilerek korunması gerektiğine vurgu yapan muhtarlar, çeşmeden su numunesi alınacaksa zaten üzerinde kurnası var bu şekilde de alınabileceğini dile getirdiler.
Haber: Erdem Özcan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli