Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Tapu harçları düşürüldü

Tapu harçları düşürüldü

Tapu harçlarında 30 Eylül´e kadar indirim yapıldı.

Tapu harçlarında 30 Eylül´e kadar indirim yapıldı. Buna göre tapu harçları binde 20´den binde 15´e çekildi. Ayrıca damga vergisi oranı da sıfırlandı. Tapu harcında yapılan indirim sonrası, örneğin 200 bin liralık konut için ödenecek harç tutarı 4 bin lira yerine 3 bin lira olacak.
Sektör yetkilileri alınan karardan memnun
Türkiye ekonomisi için önemli sektörlerden biri olan konut sektörü için önemli bir düzenleme daha yapıldı. Sektörde canlılığı artırmayı hedefleyen kararlara son olarak tapu harcında indirim eklendi. Bu yıl 30 Eylül´e kadar alınacak konutta ödenecek tapu harcında indirime gidildi. Bundan böyle alınan harç binde 20´den binde 15´e indirildi.
İndirimden önce binde 20 olan tapu harcı 200 bin TL´lik bir dairede 4 bin TL´ye denk geliyordu. Şimdi ise binde 15´lik oranla hesaplarsak 1.000 TL daha ucuza yani 3 bin TL´ye denk geliyor. Bu rakam alıcı ve satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor.
Tapu harcında yapılan indirimin sektör açısından çok önemli olduğuna vurgu yapan KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik "Bu yılın başından itibaren, gerek hükümet, gerek Maliye Bakanlığı, sektörün hassas noktalarında, çözüm aradığı her noktada adım attı ve tedbir aldı. Sektör bu yıla umutsuz ve mutsuz girmişti. Ancak, damga vergisi, gerek KDV çözümleri ile gerek bugün açıklanan tapu harcında indirim ki bu tapu harcı meselesi çok önemlidir, yapılan indirim sektörün moral ve motivasyonunu arttırdı. Bu tedbirler, doğrudan alıcıyı ilgilendiriyor. Konut alıcısının cebinde daha az para çıkmasına yol açıyor. Bu düzenlemeler sektörün moral ve motivasyonunu arttırıyor" dedi.
Çelik, yapılan düzenlemeler sonrası sektörün bu yıl yüzde 3-4 daha fazla büyüme kat edeceğini bu durumun da Türkiye´nin genel büyüme oranına yüzde 1´lik ek katkı yapacağına vurgu yaptı.
Bu indirim 30 Eylül tarihine kadar geçerli olacak.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Tapu harçları düşürüldü
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false