Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Takunyacılar esnafı motosikletlerden şikayetçi

Takunyacılar esnafı  motosikletlerden şikayetçi

Erdek'i ziyaret eden tatilcilerin uğrak noktalarından biri olan Takunyacılar Sokağında işyerleri bulunan esnaflar, sokağın trafiğe kapalı alan olmasına rağmen motosikletleriyle cirit atan sorumsuz sürücülerden şikayetçi.

Erdek’i ziyaret eden tatilcilerin uğrak noktalarından biri olan Takunyacılar Sokağında işyerleri bulunan esnaflar, sokağın trafiğe kapalı alan olmasına rağmen motosikletleriyle cirit atan sorumsuz sürücülerden şikayetçi.
Takunyacılar Sokağına yakın yerde bulunan Erdek Ticaret ve Meslek Lisesi öğrencilerinin özellikle okul çıkış saatlerinde her türlü aracın girmesi yasak olmasına rağmen, sokağa giren motosikletler gerek öğrenciler gerekse esnaf için tehdit oluşturuyor.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Takunyacılar esnafı şöyle konuştu: “Bizler çarşı esnafı olarak yıllardır şikayet ettiğimiz konuların başında gelen sokağımıza her türlü aracın girmesi yasak olmasına karşın, sorumsuz motosiklet sürücüleri sokağımızı kullanarak etrafa tehlike saçmaya devam etmektedir.
Ancak sesimizi yetkililere duyuramamak gibi bir sorun yaşıyoruz. Sokağımızda oynayan yaşları küçük çocuklar da var. Trafiğe kapalı sokağımızı otoban gibi kullanan motosiklet sürücüleri olanca hızla geçiyor. Sokağımızda bir gün ölümlü veya yaralamalı kaza meydana gelmeden bir an önce önlem alınmasını istiyoruz. Burada gerçekleşecek olası bir kazada bunun hesabını kim verecek? Kaldı ki burası trafiğe kapalı bir sokak. Yetkilileri bir an önce göreve davet ediyoruz.”
Takunyacılar Sokağı esnafı, çay ocağı işletmeciliği yapan Berk Süzen’in önderliğinde bir imza kampanyası başlattığı öğrenilirken, sokağı kullanmakta ısrar eden motosiklet sürücülerine karşı yetkililere seslerine duyurabilmek adına, önce basına açıklama yaptıklarını, ardından başlattıkları toplu imza kampanyası ile yetkilileri uyaracaklarını açıkladılar.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false