Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

T Tipi cezaevlerinin sorunları mecliste

T Tipi cezaevlerinin sorunları mecliste

Bandırma'daki T Tipi cezaevlerinin sorunları meclise taşındı.

Bandırma'daki T Tipi cezaevlerinin sorunları meclise taşındı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, T tipi kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapacak yönetici ve hizmet personeli standartları önceden belirlenmiş ve yeterli sayıda doktor olması gerekirken, Bandırma 1 Nolu ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarında doktor sayısının yetersiz kaldığına değindi.
Havutça, T tipi kapalı tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap vermesi amacıyla inşa edilmiş olmasına rağmen Bandırma'daki bu ceza infaz kurumlarında kanalizasyon ve koku sorunu yaşandığını belirtti.
Havutça, Bakan Bozdağ'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:
Bandırma 1 Nolu ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumları kapasite yetersizliğine çözüm amacıyla uluslararası standartlara uygun, tutuklu ve hükümlülerin barınma, sağlık, eğitim ve her türlü iyileştirme taleplerine cevap vermesi amacıyla inşa edilmiş olmasına rağmen Bandırma'daki bu ceza infaz kurumlarında hangi nedenlerle kanalizasyon sorunu yaşanmaktadır? Bu sorunun çözümü için Bakanlığınız koku ve kanalizasyon sorununu kısa zamanda nasıl çözümleyecektir? T tipi kapalı ceza infaz kurumlarında görev yapacak yönetici ve hizmet personeli standartları önceden belirlenmiştir. Bu ceza infaz kurumlarında; yeterli sayıda doktor, diş hekimi, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, öğretmen, kâtip, sağlık memuru, infaz ve koruma başmemuru, teknisyen, infaz ve koruma memuru, hasta bakıcı, odacı, çamaşırcı, kaloriferci ve hizmetli görev yapması gerekirken, Bandırma 1 Nolu ve 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumlarına yetersiz sayıda doktor bulunması sorunu kısa zamanda nasıl çözümlenecektir?”



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli