Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

SYDVnin kömür yardımları sürüyor

SYDVnin kömür yardımları sürüyor

Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), daha önce tespit etmiş olduğu yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtımını sürdürüyor.

Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV), daha önce tespit etmiş olduğu yardıma muhtaç ailelere kömür dağıtımını sürdürüyor.
Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve ilçemiz Kaymakamı İsmail Kaygısız, vakıf olarak yardıma muhtaç her aileye verilmek üzere bu sene 900 ton kömür geldiğini söyledi.
Erdek merkez ile bağlı beldeler ve köylerde dağıtımı süren kömür yardımlarının hafta sonuna kadar tamamen bitirileceğini kaydeden Kaygısız, 900 ton kömürün 700 tonunun Erdek merkezde dağıtılacağını belirtti.
``Vakıf kanalıyla ilçe merkezinde, Ocaklar-Karşıyaka beldeleri ve köylerde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara kömürlerin dağıtımının hızla devam ettiğini dile getiren Kaygısız, ``Merkez ilçe, iki beldemiz ve köylerde ev ev yapılan dağıtımlarda sona gelindi. En kısa süre içerisinde kömür dağıtımımızı tamamlayıp yardıma muhtaç ailelerin kışı rahat bir şekilde geçirmelerini sağlayacağız`` şeklinde konuştu.
Kömür yardımlarının yanı sıra, yardıma muhtaç ilköğretim okulu öğrencilerine nakdi 27 bin 100 lira, muhtaç ailelere Kurban bayramı öncesinde gıda yardımı olarak 27 bin lira nakti yardımın dağıtıldığının altını çizen Kaymakam Kaygısız, hastaneye gidecek ama yol parası olmadığından gidemeyenlere, ilaç alamayanlara, eşi askerde veya cezaevinde olanlara, çalışamayacak durumda olan yardıma gerçekten muhtaç vatandaşlarımızın durumları Vakıf Mütevelli Heyetinde görüşülüp değerlendirildikten sonra bu vatandaşlarımıza da yardımlarda bulunulduğunu sözlerine ekledi.
Erdek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı kendisinin olduğunu hatırlatan Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız, heyette görevli diğer üyelerin; Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Mal Müdürü Turgut Karamercan, Erdek Tarım Müdürü M. Murat Yazar, Erdek Milli Eğitim Müdürü Ömer Ceylan, Toplum Sağlığı Merkez Başkanı Dr. Mahmut Ekiz, Erdek Müftüsü İsmail Yalçın, Zeytinli Mahallesi Muhtarı Ali Aydın, Belkıs Köyü Muhtarı Sezai Karşı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcisi Müeddep Taviloğlu, halktan Mustafa İlgen-Ali İhsan İyigün`ün görev yaptığını belirtti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı