Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SYDV kömürlerini satanlara kömür verilmeyecek

SYDV kömürlerini satanlara kömür verilmeyecek

Bandırma Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere dağıtılan kömürlerin, bu ailelerin bir kısmı tarafından satıldığına yönelik gelen haberler eleştirileri beraberinde getirdi.


Bandırma´da bazı kötü niyetli kişilerin yardım amaçlı aldıkları kömürleri satıyor yönündeki iddialar üzerine Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, konuyla ilgili basına açıklama yaptı.
Yardım amaçlı kömür alan kötü niyetli kişileri uyaran Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, geçtiğimiz yıl birkaç kötü niyetli kişinin belirlendiğini hatırlattı.
Kömür yardımı alarak bu kömürleri satanlara bir daha kömür verilmediğine dikkat çeken Kaymakam Yazar ?Biz sadece satanlar değil alanlara da kızmalıyız. Çünkü kömür torbalarının üstünde ?satılmaz´ yazıyor. Geçen yıl kömürleri satan 2-3 kişi yakaladık. Vatandaşımızın içi rahat olsun yardımlar kesinlikle durumu kötü olana gidiyor. Yardımlar verilmeden önce incelemeden geçiriliyor. Gelişi güzel bir şekilde ve her başvuru yapana verilmiyor.? dedi.
Eğitim masrafını karşılayamayanlara Kaymakam´dan çağrı
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, çocuğunun eğitim masraflarını karşılamakta zorluk yaşayan ailelere çağrıda bulunarak ?Biz mutlaka eğitim masraflarını karşılarız? dedi.
Bandırma´da eğitim ve sorunlarına değinen Kaymakam Yazar, okulların açılmasının ardından gündeme gelen ?ek kaynak kitapları? konusunda açıklamalar yaptı.
Kaymakam Yazar ?Biz alternatif ve kitap istemiyoruz. Bunu öğretmenlere söylüyoruz. Veliler evde çocuğum çalışsın diye test kitabı istiyor ve öğretmene soruyorlar. Bu zorunlu değil. Biz Öğretmenlerimize devletin kitabı okutun diyoruz. Sınıfta devletin kitabı dışında kitap istemiyoruz.? diye konuştu.
Zaman zaman okulların öğrencilerden istediği kırtasiye ve ekipman konularına da değinen Yazar ?Eğitim hepimizin ortak sorunu. Biz talepleri nasıl karşılarız ona odaklanıyoruz. Bir veli kırtasiye giderlerini, servisimi ödeyemiyor diyorsa biz kaymakamlık olarak mutlaka eğitim giderini karşılarız. Buradan bir kez daha söylüyorum. Böyle sorun yaşayanlar mutlaka bize gelsin.? diyerek sözlerine ekledi. Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu