Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Süt Sığırcılığı Sertifika dağıtım töreni yapıldı

Süt Sığırcılığı Sertifika dağıtım töreni yapıldı

Savaştepede açılan Süt Sığırcılığı Kursunu bitiren çiftçilere sertifikaları Balıkesir Valisi Yılmaz Arslanın katılımıyla verildi.

Savaştepe`de açılan Süt Sığırcılığı Kursunu bitiren çiftçilere sertifikaları Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ın katılımıyla verildi.
Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi`nde düzenlenen sertifika töreninde Vali Arslan`ın onuruna folklor ekipleri tarafından bir gösteri yapıldı. Savaştepe`nin meşhur peynir ve höşmerimi ikram edildi.
Savaştepe`nin önemli gelir kaynaklarından olan hayvancılığın daha bilinçli yapılmasını sağlamak için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde ilçe merkezinde iki, Sarıbeyler beldesinde iki olmak üzere dört adet Süt Sığırcılığı kursu açıldı.
Savaştepe ile Sarıbeyler beldesinde düzenlenen toplam altı kursta ilçe merkezinde 61, Sarıbeyler beldesinde 71 kişi belge aldı. Kurslar 20 gün sürerken, kursiyerlere temel hayvan hastalıkları, süt ve süt ürünlerinde verim artırma yöntemleri ve üretimde hijyen konuları başta olmak üzere eğitim verildi.
Kursu başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikalarını veren Vali Arslan, kursa katılan köylüleri kutladı.
Balıkesir`de 1 milyon ton süt üretiyoruz
Törende konuşan Arslan, 150 vatandaşın eğitim görmesinin çok sevindirici olduğunu ve en kısa zamanda tüm çiftçilerin de bu eğitimi almalarını istedi.
Vali Arslan, elbirliğiyle üstesinden gelinmeyecek hiçbir işin olmadığını ifade edip, planlı ve programlı yapılan her türlü desteğin alınacağını da söyleyip, vatandaşın kamu hizmetlerinden eşit şartlarda yararlanmasının sağlandığını dile getirdi.
Tarım ve hayvancılığın yapıldığı önemli yerlerden birisinin Savaştepe olduğunu hatırlatan Arslan, kadınların bu kursa katılmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, "Bir milyon ton süt üretimi kadınlarımızın bu konuda fedakarlığı gayreti sonucundadır. Bu işlerin daha kaliteli, daha iyi olması için gerekli kursların eğitimlerini yapmaya devam edeceğiz. Yeni alınan teknik bilgilerle ve donanımlarla, sütün hijyeni, hayvan bakımı, sütün görevlendirilmesi konusunda çok iyi bilgiler edinme fırsatı buldunuz. Teknik donanımla verimi artıracağınıza eminim" dedi
Konuşmaların ardından, kursu başarıyla tamamlayan çiftçilere sertifikaları verilip tören erdi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false