Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Süt tüketiminde küme düştük!

Süt tüketiminde küme düştük!

Bandırma-Erdek Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan ?Dünya Süt Günü? nedeniyle basına açıklama yaptı.

Bandırma-Erdek Süt Üreticileri Birliği Başkanı Özgür Bakan ?Dünya Süt Günü? nedeniyle basına açıklama yaptı.
Birlik Başkanı Bakan, yaptığı açıklamada Süt´ün önemine dikkat çekmek amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonunun (IDF) aldığı kararla 21 Mayıs´ın ?Dünya Süt Günü? olarak kutlandığını hatırlattı.
Ülkemizdeki süt tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerine göre çok az olduğunu söyleyen Bakan ?Yıllık kişi başına düşen 24 litre süt tüketimi miktarıyla ülkemiz, AB ülkeleri ve ABD´nin çok gerisinde yer almaktadır. Daha sağlıklı bir toplum için, ülkemizde kişi başına düşen sağlıklı süt tüketiminin artması gerekmektedir? dedi.
Ülkemizde sütün daha fazla tüketilmesi için çiğ süt fiyatlarıyla perakende süt arasındaki fiyat farkının düşürülmesine yönelik politikalar oluşturulması gerektiğinin altını çizen Bakan, devamında şöyle konuştu: ?Bunun için süt üreticilerinin bir araya gelmesini sağlayacak teşvikler oluşturulmalı, kooperatifler desteklenmeli, yerel yönetimler sütle ilgili süreçlere dahil olmalı, sütün tüketiciye ulaştırılmasında etkili ve sonuca odaklı organizasyonlar planlanmalıdır. Ambalajsız olarak satılan sütlere, dayanma süresinin uzatılması amacıyla kimyasal maddeler katılabilmekte, yağı alınarak su ilave edilebilmekte veya değişik hileli işlemler uygulanabilmektedir. Bu sütler tüketiciye ulaşana kadar soğuk zincir sağlanamadığından mikroorganizma yükü artabilir. Sokaktan alınan çiğ süt evlerde kaynatıldığı için sütte vitamin kaybı, renk ve lezzet değişiklikleri olabileceği unutulmamalıdır. Tüketiciler her zaman orijinal ambalajlı pastörize veya uzun ömürlü (UHT) sütleri tüketmeye özen göstermelidir.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: tüketiminde küme düştük
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli