Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Süt Birliği yönetimi Vali Yazıcı´yı ziyaret etti

Süt Birliği yönetimi Vali Yazıcı´yı ziyaret etti

Balıkesir Süt Birlikleri Başkanları ve Yöneticileri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret etti.

Balıkesir Süt Birlikleri Başkanları ve Yöneticileri, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı´yı ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, ilimizdeki süt ve süt ürünleri ile süt ürünlerinin kalitesinin artırılması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.
Sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Vali Yazıcı, "Balıkesir´imizin geleceğinde tarım ve hayvancılık var olmaya devam edecek. Bu ciddi manada istihdam sağlayan, gelir sağlayan bir alan. Hayvansal ürünlerin işlenerek piyasaya sürülmesi, katma değerinin arttırılması lazım, onun için bu tür işletmeler, bu tür birlikler önemli, bunun geliştirilmesi için Valilik olarak daima destek vermeye devam edeceğiz. Birlikten beklentimiz tertemiz hijyen kurallarına uygun soğuk zinciri prensibine uygun bir şekilde maksimum sütü zaman içerisinde toplamasıdır." dedi.
Tarıma ve hayvancılığa destek için hayata geçirilen projelerin önümüzdeki dönemde de süreceğini söyleyen Vali Yazıcı, "Türkiye´yi doyuran il dediğimiz Balıkesirli çiftçimizin her daim yanında olmamız gerekiyor. Bu bizim görevimiz, bölgemizin sütü kaliteli. Bu kalitemizi artırarak devam ettireceğiz. Balıkesir olarak bize yakışanı yapmaya devam edeceğiz. Balıkesir çiftçisi, Balıkesir süt üreticisi Türkiye´de layık olduğu zirvede konumda kalmaya devam etmeli. Örnek olmaya devam etmeli. Bu kalitemizi de üretim miktarımızı artırarak devam etmeliyiz." dedi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false