Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Süt 6 kuruş zamlandı ama üretici memnun değil

Süt 6 kuruş zamlandı ama üretici memnun değil

Ulusal Süt Konseyi tarafından yeni yıldan itibaren litre başına altı kuruş zam yapıldığı açıklandı.

Ulusal Süt Konseyi tarafından yeni yıldan itibaren litre başına altı kuruş zam yapıldığı açıklandı.
Ulusal Süt Konseyi 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren yağ oranı 3.5 , protein oranı 3.1 olan sütün litre fiyatını altı kuruş yükselterek 1.21 kuruşa yükseltti.
30 aydan beri sütün litre fiyatının 1.15 kuruştan işlem gördüğünü söyleyen Manyas Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman "Sütte litre başına altı kuruş zam geldi, pekiyi bu fiyat süt üreticisini mutlu eder mi? Tabi ki hayır, bugün sütün litresi ile yemin kilosu birbirine denk geliyor. Sanayi yemi ile süt sığırcılığı yapan bir kimse bu şartlarda bırakın kazanmayı zarar eder. Ancak yeminin büyük kısmını silaj olarak kendi tarlasından temin eden üreticiler bu işten ekmek yer. Bugün on kilo sütten bir kilo peynir elde ediliyor, maliyeti 13 liraya gelir. Raflarda peynir fiyatları ortada, süt sanayicisinin de üreticimiz gibi biraz daha fedakarlık yapmasını istiyoruz. Ulusal Süt Konseyinin yeni uygulamaya koyduğu fiyatlara, süt toplama ve soğutma bedelleri de dahil bu yüzden üreticinin eline net olarak litre bazında 1.11 kuruş para geçer? dedi.
Manyas´ta günlük ortalama süt üretimini 120 ton civarında olduğunu belirten Karaman, süt üretiminin en yoğun olduğu Nisan, Mayıs aylarında ise bu rakamın günlük 150 tona yükseldiğini açıkladı. Haber : Süleyman Özaydın



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli